Zilele trecute, mai precis în 25 iunie, Consiliul Judeţean Argeş anunţa încheierea lucrărilor de asfaltare la drumul judeţean care leagă Băiculeşti de Curtea de Argeş, via Valea lui Enache, Anghinești, Valea Brazilor și Tutana.

„Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și directorul
Regiei Județene de Drumuri Argeș, Alina Nicolau, alături de primarul
comunei Băiculești, Niculaie Dragnea, au efectuat o vizită de lucru
pe DJ Băiculești – Curtea de Argeș, unde s-au încheiat lucrările
de asfaltare
a acestui tronson de drum județean.

Lucrările au fost executate de Regia Județeană de Drumuri Argeș, costurile fiind suportate integral din bugetul Consiliului Județean Argeș. Porțiunea
de drum județean leagă comuna Băiculești, traversând satele Valea
lui Enache, Anghinești, Valea Brazilor și Tutana, de Municipiul Curtea
de Argeș”, anunţa Cosiliul Judeţean Argeş.

Sublinierile de mai sus ne aparţin.

La nici 48 de ore distanţă, activista civică Simona Niculescu, domiciliată în satul valea Brazilor, a avut curiozitatea să parcurgă cu maşina drumul proaspăt asfaltat.

Prilej cu care s-a putut constata că lipsesc marcajele rutiere, lipsesc şanţurile de scurgere a apelor pluviale, dar mai lipseşte chiar şi… asfaltul, pe o porţiune de drum.

Ca atare, dna Niculescu a sesizat deja Inspectoratul de Stat în CoOnstrucţii, lucru pe care l-am şi consemnat.

Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș a reacţionat prompt la articolele noastre şi ne-a trimis nişte „precizări”, pe care le reproducem aici, cu menţiunea că şi sublinierile de mai jos ne aparţin:

„Lucrarea de investiție „Modernizare pe DJ 704 H Băiculești – Curtea de Argeș” este o lucrare de investiție aflată în derulare. În funcție de bugetul alocat, se vor continua lucrările, care constau în:

– execuție șanțuri pentru scurgerea apelor

– execuție poduri pe zonele înguste

– execuția celui de-al doilea strat de asfalt pe întreaga suprafață

În acest moment, se amenajează porțiunea neasfaltată pe 140 metri liniari, care necesită lucrări de îndepărtare a pungilor de argilă și pregătirea stratului suport în vederea asfaltării”. S-a-nţeles, da?

„Lucrările care s-au încheiat” nici măcar n-au început bine

Concluziile, pe care le poate trage oricine, ar fi următoarele:

Lucrările despre care CJ Argeş spunea că „s-au încheiat” sunt, de fapt, în stadiu de nici 50%. Mai trebuie turnat al doilea strat de asfalt, mai trebuie executate şanţurile, podeţele, mai trebuie asfaltaţi încă 140 de metri, mai trebuie instalată semnalizarea rutieră, mai trebuie trasate marcajele rutiere etc.

Când anume se vor încheia, de fapt, lucrările date ca încheiate săptămâna trecută, nu ne mai spune Consiliul Judeţean. Dar ne dă o idee: „în funcţie de bugetul alocat”.

Adică la Sfântu’ Aşteaptă. Fapt pentru care toată tărăşenia asta nouă ne pare a nu fi altceva decât o butaforie cu iz electoral. Asfaltăm, nu asfaltăm, vremea alegerilor trece.

sursa foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here