Asaltul lipitorilor de partid asupra maestrului Constantin Bebe Cotimanis

Date:

Share post:

Din punct de vedere al culturii argeşene, luna martie a fost marcată de interminabilul scandal de la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti, izbucnit după ce a „transpirat” în public vestea că directorul (managerul, cum se spune mai nou) instituţiei, actorul Constantin „Bebe” Cotimanis e pe cale să fie schimbat din funcţie.

Artizanul schimbării pare să fie un domn pe nume Adrian Bughiu, actualmente vicepreşedinte PSD al Consiliului Judeţean Argeş, fost subprefect ALDE al judeţului, fost fruntaş PRM etc.

Dl Bughiu se ocupă de „zona de cultură ca şi (!! – n.r.) responsabil al Consiliului Judeţean”, după cum singur declara deunăzi în presă şi ştie foarte bine că peste numai două zile, în 24 martie, expiră contractul de management al actorului Bebe Cotimanis.

Un prilej numai bun pentru a fi dat jos de la conducerea Teatrului „Davila”… ca să fie înscăunat, pesemne, tot vreun fin sau vreun nepot, după exemplul patentat deja la Filarmonică.

Referitor la relaţia cu cunoscutul actor, vicele Bughiu a spus, la un moment dat, că „au fost nişte discuţii mai bărbăteşti”… lucru care nouă ni se pare o obrăznicie.

Cineva care nu face diferenţa între tern şi etern, între urgie şi orgie sau între lapidar şi lapidare n-are ce „discuţii bărbăteşti” să poarte cu maestrul Cotimanis.

Poate, cel mult, să-i urmărească o reprezentaţie şi, eventual, să-i ceară, respectuos, un autograf după aceasta.

Sau, vorba filozofului Plinius cel Bătrân, „ne sutor ultra crepidam!” (cizmarule, nu mai sus de sandale!).

Fireşte că tentativa de a-l schimba pe actorul Bebe Cotimanis de la cârma Teatrului „Davila” n-a rămas fără reacţie: a fost iniţiată o petiţie online, intitulată „Teatrul ,Davila este al piteștenilor, nu al politicienilor! Bebe Cotimanis nu pleacă!”

„Domnul Constantin Cotimanis este nu numai un artist desăvârșit, recunoscut la nivel național și internațional, însă calitatea sa de manager al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești ne onorează și ne motivează actul artistic la cel mai înalt nivel.

Atmosfera de lucru creată este aceea pe care oricare angajat al teatrului o așteaptă și o dorește de la un adevărat lider.

Faptul că este prezent și muncește cot la cot cu artiștii este un exemplu nu doar pentru cei prezenți pe scenă, ci pentru tot personalul teatrului.” se precizează în memoriu.

 Noi, piteștenii, noi argeșenii, ne alăturăm angajaților Teatrului ,,Alexandru Davila” și vrem ca Bebe Cotimanis să rămână manager!

Le reamintim autorităților publice faptul că ele ne servesc pe noi, nu noi pe ele, și le punem în vedere că lucrurile nu vor rămâne așa dacă vor alege să înlăture de la conducerea instituției un OM a cărui prezență ne onorează pe toți. 

Cerem consilierilor județeni ai PSD, care au majoritatea în Consiliul Județean Argeș, să aibă în vedere că interesul public este mai important decât interesul de partid și să nu dea curs intenției conducerii CJ Argeș de a-l înlocui din funcție pe Bebe Cotimanis!”, se arată în textul petiţiei.

Aceasta a fost semnată, până azi, de 1.313 oameni. Între ei, sfântă făţărnicie, şi dl Adrian Bughiu, care ar fi realizat, pare-se, că s-a întins – revenim la Plinius – niţel mai sus de sanda şi bate, astfel, în retragere.

Puteţi semna şi dumneavoastră petiţia respectivă, accesând link-ul: https://www.petitieonline.com/teatrul_davila_este_al_pitetenilor_nu_al_politicienilor_bebe_cotimanis_nu_pleac?uv=34251941

sursa foto: Facebook/Constantin Cotimanis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş l-a legitimat pe Andrei Şerban, ultima dată la Chindia Târgovişte

FC Argeş a anunţat azi oficial legitimarea lui Andrei...