„Măsuri absolut necesar a fi respectate de către populație, în vederea combaterii răspândirii Coronavirusului și a protejării și împiedicării contaminării în masă a lucrătorilor serviciilor de salubrizare:

Măștile de protecție pentru față și mănușile chirurgicale și cele de unică folosință, utilizate în scop preventiv de către cetățeni, se vor arunca în recipienții special destinați pentru colectarea deșeurilor reziduale, nu în sacul pentru reciclabile sau în recipientul galben, albastru sau verde!
Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri.

Suplimentar, cetățenii care locuiesc în gospodării individuale și care manevrează pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor.

În acest sens, este important de precizat faptul că mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Deoarece operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, riscul de contaminare este unul ridicat!

Măsurile luate în contextul actual au rolul de a proteja populația și de a reduce expunerea personalului din serviciul de salubrizare, a căror contaminare în masă și intrare în carantină ar face imposibilă asigurarea continuității serviciului de colectare/transport/tratare și depozitare a deșeurilor, cu grave repercusiuni asupra sănătății populației municipiului Pitești”, se arată într-o informare a Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here