Filarmonica Piteşti îi invită pe melomani mâine seară, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, la un nou concert simfonic.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Maria Luisa Macellaro la Franca, vor evolua, ca soliști, pianista Andreea Stoica și violonistul Răzvan Stoica.

Pianistă de succes, cu un repertoriu ce variază de la muzica veche la cea modernă, Maria Luisa Macellaro la Franca este una dintre cele mai interesante dirijoare a noii generații. A studiat la Universitatea V. Bellini din Palermo, absolvind cu brio, în 2000, pianul, compoziția și dirijatul.

Maria Luisa Macellaro la Franca

Este câștigătoarea a numeroase premii la concursurile naționale și internaționale şi e pentru prima dată la Piteşti.

Născut într-o familie de muzicieni, violonistul Răzvan Stoica e singurul român care a câştigat, în cei 46 de ani de când se desfăşoară, concursul NewTalent de la Bratislava, desfăşurat sub egida Uniunii Europene de Radio şi acordat celui mai talentat interpret din lume sub 28 de ani.

Andreea Stoica a început studiul pianului de la cinci ani, un an mai târziu fiind admisă, ca un copil-minune, la Liceul George Enescu din Bucureşti. La 12 ani debutează, ca solist concertist, cu Orchestra Bucureşti. Absolvă Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi participă la cursuri de masterclass în Italia, Germania, Olanda şi Coreea. Este solist concertist la Kamerata Stradivarius Orchestra din Amsterdam.

A mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, alături de fratele său, Răzvan Stoica.  

În imaginea de sus, fraţii Stoica în concert.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here