Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a fost distins, ieri, cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de stat sibiene „Lucian Blaga”.

Înaltul ierarh argeşean a absolvit, în urmă cu 50 de ani, Institutul Teologic Universitar din Sibiu, azi, facultate de Teologie în cadrul universităţii respective.

„Înaltpreasfinția Sa (Calinic – n.r.) și-a însușit cu prisosință marile valori ale moștenirii spirituale șaguniene pe care s-a străduit cu multă râvnă și devotament să le cultive mereu.

De asemenea, și-a exprimat interesul, aprecierea și susținerea pentru înființarea unui centru de cercetare teologică în cadrul facultății noastre”, a spus mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, citat de agenţia de ştiri a Bisericii Ortodoxe Române, „Basilica”.

Cleric, scriitor, deputat FSN

Părintele Calinic, pe numele său de mirean Constantin Argatu, s-a născut acum 75 de ani în localitatea Crăcăoani, judeţul Neamţ.

A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, apoi facultatea la Sibiu. A fost stareţ al mănăstirilor Sinaia (Prahova) şi Cernica (lângă Bucureşti), iar din 1990 devine episcop de Argeş şi Muscel.

Sfinţa sa e şi un prolific scriitor, având la activ, deocamdată, 14 volume publicate. Între 1990 şi 1992 a încercat şi viaţa politică, fiind ales deputat FSN de Argeş în primul legislativ de după Revoluţie.

Acum 19 ani, a fost decorat cu Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de Mare Ofiţer, pentru „slujirea cu cinste, evlavie și dragoste de oameni a cuvântului lui Dumnezeu”.

sursa foto: basilica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here