Mâine, la complexul Romexpo din Capitală debutează ediţia de toamnă a Târgului de Turism a României.

La manifestare, care durează timp de patru zile, judeţul Argeş va avea un stand al său.

„Principalele obiective istorice și culturale ale județului se vor regăsi în prezentări inedite la standul destinat Argeșului din cadrul Târgului de Turism al României, Consiliul Județean Argeș participând prin toate instituțiile de cultură subordonate.

Astfel, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești va fi prezent cu o expoziție care reprezintă o celebrare a satului argeșean și care va cuprinde costume populare, scoarțe autentice, vase de ceramică, ce simbolizează atât fertilitatea, cât și bogăția.

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești participă cu o expoziție de obiecte sculptate ale meșterului Dan Gherasimescu, care va face și o demonstrație la fața locului. Centrul de Cultură Brătianu va aduce în prim plan aspecte din viața familei Brătianu printr-o colecție de fotografii.

De asemenea, va fi organizată și o expoziție gastronomică.

Muzeul Județean Argeș va fi prezent cu expoziții în miniatură a unor case memoriale, precum și a Cetății Poienari. Cu această ocazie, vizitatorii standului destinat Argeșului se vor putea bucura, cu sprijinul Teatrului „Alexandru Davila”, și de prezența personajului Vlad Țepeș.

Atmosfera va fi completată de artizanii folclorului argeșean. Vor fi prezente Orchestra și Ansamblul de dansuri populare „Doina Argeșului” și Fanfara „Argeșul” ale Centrului Cultural Județean Argeș.

De asemenea, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, prin secțiile externe, va participa cu ansamblurile de dansuri folclorice „Doruri de câmpie” de la Hârsești, „Murgulețul” de la Popești și „Țiterașii” de la Galeșu”, a informat Consiliul Judeţean Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here