În această seară, site-ul ziarului Argeșul liber a transmis informația cum că, la Spitalul Județean din Pitești, un bătrân de 78 de ani ar fi murit, ucis de coronavirus. Așa e titrat, după cum puteți vedea în imaginea de sus.

În text, însă, se spune că bietul bătrân ar fi murit din cauza unei gripe. Ceea ce e cu totul altceva.

Ceea ce au făcut, cu această… hai să îi spunem „știre”, deontologii și „profesioniștii” de la Argeșul liber e, din punctul nostru de vedere, o mizerie indescriptibilă.

Pentru așa ceva, e un articol în Codul Penal care prevede pedeapsă de la 1 la 5 ani. Nici n-ar fi prima coliziune cu Codul Penal al autorului mizeriei în discuție. Despre asta, însă, cu altă ocazie.

Redăm, mai jos, poziția subprefectului de Argeș, Adrian Bughiu, pe această temă.

„Dragi colegi!!! Apelăm la buna dvs credință de a relata doar lucruri/situații verificate din mai multe surse OFICIALE!!! Nu ne putem juca în cuvinte! Este vorba în primul rând de responsabilitate socială, de asumare civică, dacă vreți! Vă rog să învățați cu stiri alarmate pentru că situația este si asa una complicată! Suntem cu toții de aceiasi parte a baricadei!! Mulţumesc pt întelegere!!”

De altfel, și prefectul de Argeș, Emilian Soare, a dezmințit faptul că ar fi vorba de vreun deces pricinuit de coronavirus în județ.

După vreo oră și ceva, confruntaţi cu oprobriul propriilor cititori, care și-au dat și ei seama că au avut de-a face cu o știre falsă, cei de la Argeșul liber au modificat titlul fals.

Tardiv. Răul a fost deja făcut.

„Argeșul liber” va rămâne în istoria presei cu mortul de coronavirus, care a murit, de fapt, de gripă, după modelul găinii care a născut pui vii, din paginile Evenimentului zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here