Azi şi mâine, Argeșul este gazda reuniunii directorilor din domeniul managementului chimicalelor din cadrul ministerelor Mediului ale țărilor membre UE, respectiv din Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Lituania, Olanda, Polonia,  Marea Britanie, România, precum și de la Agenția Europeană pentru Produse Chimice și de la Comisia Europeană.

La deschiderea evenimentului desfășurat sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, au fost prezenți și vicepreședintele Senatului României, senatorul PSD de Argeş Șerban Valeca, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu şi primarul interimar al Piteştiului, Sorin Apostoliceanu.

În cadrul acestei reuniuni, participanții… vor discuta despre evaluarea progreselor înregistrate în vederea atingerii obiectivului de minimalizare a efectelor adverse ale substanțelor chimice asupra sănătății umane și mediului, integrarea bunei gestionări a substanțelor chimice și a deșeurilor, precum și despre implementarea acordurilor multilaterale privind produsele chimice și deșeurile și a altor convenții relevante…

„Substanțele chimice au un rol esenţial în societatea zilelor noastre. Le folosim în fiecare zi, de la medicamente, la maşini, şi de la materiale de construcţii, la jucării. Însă tocmai larga utilizare a substanţelor şi preparatelor chimice, cu proprietățile lor benefice sau uneori periculoase, ne obligă să fim extrem de atenți la efectele acestora asupra mediului şi asupra sănătăţii populaţiei.

Județul Argeș este preocupat de gestionarea controlată a tuturor tipurilor de deșeuri și în acest sens a implementat împreună cu autoritățile locale proiectul privind Managementul integrat al deșeurilor.

Astfel, au fost închise toate depozitele neconforme, prin această acțiune limitând posibilitatea unor deversări necontrolate de deșeuri periculoase, a fost creată o infrastructură pentru colectare, transport, tratare și depozitare controlată, ceea ce face din județul Argeș un exemplu de bună practică la nivel național”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

În cadrul vizitei în județul nostru, oaspeții vor cunoaște ospitalitatea și tradițiile argeșene, prin intermediul unei expoziții de produse specifice Argeșului, desfășurată sub genericul „Fabricat în Argeș”, în cadrul căreia vor avea posibilitatea de a gusta vinul de Ștefănești, cașcavalul de Brădet, magiunul de Topoloveni, covrigul mscelean, precum și merele Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, în acordurile melodiilor populare interpretate de orchestra „Doina Argeșului” și de soliștii Centrului Cultural Județean Argeș.

sursa info şi foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here