Argeşul, campion la numărul de infectări cu Covid, raportat la populaţie

Date:

Share post:

„Săptămâna trecută a fost a patra ca număr de cazuri noi de când a izbucnit epidemia de coronavirus în România, peste valorile înregistrate la finalul lunii aprilie.

De peste o lună, în fiecare săptămână se înregistrează tot mai multe cazuri noi, pe primele locuri fiind județele Argeș, Brașov și Vrancea, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP)”, citate de G4Media.

„Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la 28 iunie sunt următoarele:

– În săptămâna 22 – 28 iunie, 45,5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Argeș, Brașov, Prahova și Buzău.

– 49,5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, București, Brașov, Vrancea și Argeș„, se mai scrie în articolul citat.

În numai trei judeţe ale ţării (Argeş, Vrancea şi Braşov) se înregistrează o rată de incidență cumulată a infectărilor cu coronavirus de peste 50 de cazuri de noi infectări la 100.000 locuitori.

Suntem, şi la acest capitol, pe primul loc.

Situaţia e surprinzătoare, pentru că, de la debutul pandemiei şi pe toată durata stării de urgenţă, judeţul Argeş se număra printre cele mai puţin afectate.

Explozia de noi cazuri de infectare a survenit după prima etapă de relaxare, care a coincis cu ieşirea din starea de urgenţă.

La nivel naţional, de notat că şi azi a fost raportat un număr imens de noi cazuri de infectare cu coronavirus: 388 în ultimele 24 de ore.

Articolul din care am citat poate fi lecturat integral aici:

sursa foto: Institutului Național de Sănătate Publică, via G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular