Argeşean prins distribuind broşuri cu teorii conspiraţioniste, la Focşani

Date:

Share post:

Poliţişti din Focşani l-au prins, ieri, la orele amiezii, pe un individ de 35 de ani, domicilait în Piteşti, care distribuia în centrul oraşului din Vrancea nişte broşuri cu teorii conspiraţioniste despre vaccinurile anti-Covid.

Textele prezentate în broşura respectivă (care se numeşte „Adevărul despre nou vaccin ARN MESAGER mărturisit de oamenii de știință și duhovnici cu frică de Dumnezeu”) sunt, de fapt, o compilaţie a celor mai vehiculate ştiri false, în mediul online.

„Ea debutează cu opinia așa-zisului virusolog dr. Sucharit Bhakadi, potrivit căreia noul vaccin de tip ARN Mesager ar fi joaca de-a Dumnezeu, iar „prin vaccin se inoculează însăși gena virusului CV19cl, ucigându-ne limfocitele, adică exact acele celule care luptă cu virușii, anulându-ne practic sistemul imunitar”, se arată într-un articol al colegilor de la G4Media.

„Bărbatul a relatat polițiștilor că ar fi distribuit circa 30-40 de reviste până la momentul în care a fost legitimat precum și faptul că nu are studii medicale, revista conținând informații sintetizate de acesta din cărți sau de pe anumite pagini de internet”, a informat site-ul local de ştiri vrancea24.ro

Piteşteanul este cercetat acum de Poliţia din Focşani pentru comiterea infracţiunii de comunicare de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 din Codul Penal şi care se „premiază” cu închisoare de până la cinci ani.

Rămâne încă un mister ce l-o fi determinat pe piteştean să se ducă să distribuie maculatură conspiraţionistă taman în Moldova, când putea foarte bine să facă lucrul acesta acasă.

sursa foto: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular