Un argeşean s-a trezit cu poliţia la uşă, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală. Omul a fost dus la sediul Poliţiei Mureş pentru a fi audiat.

În această dimineaţă, poliţiştii mureşeni au efectuat 86 de percheziţii în 11 judeţe din ţară, printre care s-a numărat şi Argeşul. Prejudiciul adus statului nu este deloc de ignorat, acesta fiind de peste 2.000.000 lei. Poliţiştii au descins atât la sediul unor firme, cât şi la domiciliul celor bănuiţi de evaziune fiscală.

Pe lângă Argeş, oamenii legii au mai descins şi în judeţele Mureş, Arad, Alba, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ.

Din primele cercetări se pare că în perioada 2016-2018, reprezentanţi ai unei firme din Mureş, ce aveau ca obiect de activitate serviciile de pază, ar fi realizat un adevărat lanţ de relaţii comerciale fictive cu 12 firme bănuite a fi tip fantomă.

Persoanele bănuite ar fi înregistrat, se pare, în contabilitate nişte facturi fiscale cu un conţinut economic fictiv, astfel beneficiind de deduceri fiscale ilegale.

În judeţul nostru, poliţiştii au bătut la uşa unui bărbat din Piteşti, care este bănuit că ar face parte din această reţea.

După această acţiune, oamenii legii au pus în executare 16 mandate de aducere, ancheta fiind în curs de desfăşurare.

Imaginea este din arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here