Aproape 600.000 de români au semnat apelul Partidului AUR, de demitere a preşedintelui Iohannis

Date:

Share post:

Aproape 600.000 de români au semnat apelul lansat de Partidul AUR, care are ca scop supunerea la referendum a demiterii din funcţie a preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Iniţiativa demiterii preşedintelui Iohannis a fost lansată de cei de la AUR acum aproape două luni şi jumătate, în data de 1 noiembrie 2021, dată începând de la care a fost, de asemenea, lansat şi un site creat special în acest sens, www.josiohannis.ro.

Până azi după-amiază, semnaseră, în favoarea demiterii preşedintelui, pe hârtie sau în format electronic, aproape 600.000 de români. Mai precis, 578.704, dar cifra creşte de la un minut la celălalt.

E clar că preşedintele Iohannis a pierdut majoritatea susţinerii populare

Câteva dintre motivele pentru care AUR l-ar vrea demis pe preşedinte, aşa cum sunt ele redate pe site-ul menţionat:

  1. A călcat în picioare Constituția, folosind-o în scop personal. A favorizat cu nerușinare PNL-ul său, deși președintele ar trebui să fie al tuturor cetățenilor.
  2. A recunoscut chiar el că nu e apt să fie șeful statului: statul român a eșuat.
  3. Este vinovatul moral pentru miile de morți. Marionetele puse cu încăpățânare de el sunt incapabile să gestioneze criza sanitară.
  4. I-a condamnat pe români la sărăcie cu dispreț, lăsând facturile să crească exploziv; România e producător de energie pentru străini.
  5. A distrus viitorul copiilor închizând școlile (anul trecut – n.r.) și lăsând în paragină sistemul de învățământ.
  6. A tras chiulul de la muncă de fiecare dată când țara avea nevoie de el. În cea mai gravă criză politică și sanitară a fugit în vizită la Piramide și a jucat golf.
  7. Față de eroii neamului nostru este lipsit de respect, nu e prezent aproape niciodată la sărbătorile naționale.
  8. Stă departe de nevoile românilor, preferând luxul de la Cotroceni în locul păcii sociale. Nu mediază între sindicate și patronate, între stat și cetățenii lui.

Aseară, în cadrul unei emisiuni-maraton la postul TV Realitatea, liderul AUR George Simion a declarat că partidul pe care-l conduce „nu se va opri” până când „Klaus Iohannis va pleca de la Cotroceni”.

Demersul celor de la AUR are rolul de a-i determina pe parlamentari să voteze favorabil supunerea la referendum a propunerii de demitere a preşedintelui Iohannis. E un fapt care mai are două precedente în democraţia postdecembristă de la noi: în anii 2007 şi 2012 au fost organizate, cu aprobarea Parlamentului, două referendumuri pentru demiterea preşedintelui de atunci, în ambele situaţii, Traian Băsescu.

În 2007, poporul a decis cu aproape 75% din voturi ca acesta să rămână în funcţie. În 2012, chiar dacă votul a fost masiv pro-demitere (peste 80%) nu a fost atins cvorumul, aşa că Traian Băsescu a rămas preşedinte, după ce Curtea Constituţională a invalidat referendumul.

În imaginea de sus, parlamentari ai AUR, în noiembrie 2021, cu prilejul demarării procedurilor de strângere de semnături pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis.

sursa foto: josiohannis.ro

Vizite7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...