Apelul şefului CJ Argeş: „Purtaţi măşti în spaţii închise, păstraţi distanţa, spălaţi-vă pe mâini!”

Date:

Share post:

Creşterea masivă a numărului de infectaţi cu coronavirus, care a transformat Argeşul într-unul dintre judeţele cu cea mai mare recrudescenţă a coronavirusului, l-a făcut şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, să reacţioneze.

„Am ținut neapărat ca astăzi să vă dau un mesaj din suflet și pentru suflet, atât în calitate de medic cât și în calitate de cetățean. Argeșeni și musceleni, traversăm o perioadă nu bună.

Numărul de infectați a crescut dramatic în județul Argeș.

Ține de noi și numai de noi dacă acest număr se va mări în continuare.

Respectați măsurile de protecție! Păstrați distanțarea fizică, purtați măști în spațiile închise, spălați-vă pe mâini cu apă și săpun mai mult decât este necesar și evitați aglomerațiile!

În acest fel putem preveni. Repet, numărul infectărilor a crescut dramatic începând cu acest week-end. Vom fi puși în imposibilitatea de a asigura asistență medicală permanentă, de spitalizare, celor care sunt într-un stadiu mediu sau critic privind starea de sănătate.

Înțeleg foarte bine că ne-am plictisit, că ne-a ajuns o asemenea perioadă lungă de timp cu restricții, dar nu cred că trebuie să ne relaxăm mai mult și să nu respectăm aceste reguli.

Nu uitați, în orice colț din lume, în orice stat foarte avansat sau în state cum suntem noi, numărul de paturi în unitățile sanitare este limitat, iar rostul nostru este acela de a face posibilă internarea celor motivați, în așa fel încât să le garantăm viața.

Garantarea vieții depinde, în egală măsură, de noi toți, dacă știm, înțelegem și respectăm acele câteva norme. Trebuie să limităm îmbolnăvirile pentru că, după cum vedem, virusul se multiplică rapid, este o contaminare colectivă, în masă, și nu ne dorim acest lucru, în special pentru cei care sunt vulnerabili, care au comorbidități și pentru persoanele care au o anumită vârstă.

Ca noutate, în ceea ce privește organizarea sanitară din județul Argeș, începând de astăzi, va fi dată în folosință o nouă locație ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde vor fi internați asimptomaticii.

Tot în această săptămână, urmează să funcționeze un nou Compartiment de Terapie Intensivă pentru cei care sunt purtători de COVID și au nevoie de asistență medicală în terapie intensivă.

Noua secție externă a Spitalului Județean se află în Pitești și are o capacitate de 35-40 de paturi, iar Compartimentul de Terapie Intensivă COVID va funcționa, alături de Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, la Centrul de Diagnostic si Tratament și va avea șapte ventilatoare și șapte aparate de asistență medicală în profil terapie intensivă”, a transmis preşedintele CJ Argeş, Dan Manu.

sursa foto: CJ Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular