Aparatul de testare pentru coronavirus, de tip Real Time – PCR, al Spitalului Județean de Urgență Pitești, a fost pus în funcțiune. Astăzi, 20 mai 2020, au fost făcute primele teste.

„Managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești, dr. Tiberiu Irimia, și directorul medical al unității sanitare, dr. Gheorghe Frătoaica, au vizitat laboratorul biologic unde de azi au început să fie efectuate testele pentru detecția SARS- CoV-2.

Trei probe au fost deja prelevate, iar rezultatele vor fi gata tot azi. Primii testați sunt trei pacienți. Pentru certitudinea rezultatelor, vor fi trimise probele prelevate și la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Conform specialiștilor, această metodă de testare este concludentă, precizia rezultatelor, care sunt gata în aproximativ 2 ore de la prelevarea probelor, fiind de peste 90 %.

Potrivit directorului medical al Spitalului Județean, dr. Gheorghe Frătoaica, atunci când laboratorul va funcționa la capacitate maximă, vor putea fi procesate 200 de teste zilnic. De asemenea, în acest laborator nu vor fi efectuate doar teste pentru detecția noului virus, ci și alte tipuri de investigații.

Reamintim că sistemul de testare Real-Time PCR (aparatul și celelalte echipamente conexe) a ajuns la Pitești pe data de 11 mai, fiind achiziționat de SJUP prin cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș și fonduri de la Ministerul Sănătății”, se arată într-un comunicat de presă emis de Consiliul Judeţean Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here