La sfârşitul săptămânii trecute, „polițiștii rutieri argeșeni au făcut cunoștință șoferilor cu aparate pentru detectarea consumului de substanțe psihoactive.

Două astfel de aparate au intrat în dotarea polițiștilor argeșeni, unul la Serviciul Rutier Argeș și unul la Biroul Rutier Pitești”, informează, printr-un comunicat de presă, Poliţia Argeş.

„Conform Codului Penal, un test pozitiv poate însemna închisoarea de la 1 la 5 ani, aparatul asigurând atât depistarea substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a substanțelor interzise.

În situația detectării unor astfel de substanțe, indiferent de concentrație, se va întocmi dosar penal, totodată conducătorul auto depistat fiind și condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice (sânge şi urină – n.r.).

Consumul substanțelor psihoactive are un efect pronunțat în privința capacității de a conduce, diminuând reflexele și viteza de reacție, precum și percepția asupra traficului.

Totodată, nu trebuie uitat nici efectul asupra stării de spirit a celor care au consumat, conducătorul auto putând trece cu foarte mare ușurință de la o stare de spirit la alta, devenind nervos și chiar agresiv”, se mai arată în documentul citat.

În ultimii ani, numărul şoferilor depistaţi în trafic, la volan, sub influenţa diverselor droguri ori substanţe psihoactive, a înregistrat o evoluţie mereu ascendentă, ceea ce a obligat Poliţia Rutieră la măsuri în acest sens.

sursa foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here