Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) a deliberat, în această după-amiază şi seară, vreme de mai multe ore, asupra măsurilor necesare a fi luate pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat, propusese azi, într-un proiect de decizie, ca CNSSU să dispună închiderea tuturor şcolilor din România, până după Paşti, lucru despre care am informat.

Dacă discuţiile, la amiază, erau dacă sau nu să se închidă temporar şcolile şi grădiniţele din întreaga ţară, spre seară se mai punea doar întrebarea pe cât timp să se închidă.

Până la urmă, decizia a fost că şcolile şi grădiniţele se vor închide între 11 martie şi 22 martie, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia epidemiei.

Măsura e valabilă pentru tot ceea ce înseamnă învăţământ preuniversitar, începând cu grădiniţele şi terminând cu şcolile postliceale.

De asemenea, de mâine de la ora 12 şi până în data de 31 martie ora 12, sunt suspendate toate cursele de autocare/autobuze/microbuze, dinspre şi spre Italia. Şi această măsură ar putea fi prelungită, la nevoie.

Operatorii de transport rutier care doar tranzitează Italia au obligația de a comunica pasagerilor cu destinaţia România faptul că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.

Ştire în curs de actualizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here