După meciul Petrolul-FC Argeş, scor 1-2, o mulţime de voci au criticat – pe ună dreptate – arbitrajul lui Sebastian Colţescu. Acesta a comis câteva erori majore care, trebuie să recunoaştem, ne-au ajutat să câştigăm un meci ce părea, la un moment dat, pierdut.

Concret, erorile mari ale lui Colţescu sunt: nu a a cordat un penalty pentru FC Argeş, la un henţ în careu; a validat golul egalizator al lui FC Argeş, deşi fusese ofsaid; a acordat penalty pentru FC Argeş, deşi un fundaş petrolist atinsese, cel mai probabil, involuntar, mingea cu mâna, în careu.

Una peste alta, la Ploieşti arbitrul a greşit o dată în defavoarea noastră şi de două ori pentru noi.

Însă, dacă analizăm celelalte jocuri din play-off-ul Ligii 2, în dreptul lui FC Argeş sunt mai multe erori de arbitraj împotrivă decât favorabile.

A explicat-o foarte pe înţeles, chiar azi, antrenorul Ionuţ Badea, prefaţând astfel duelul pentru promovare cu UTA, de duminică, de la Piteşti.

„Cine spune că în acest sezon FC Argeş a fost favorizată de arbitri, cu tot respectul, n-a văzut meciurile! Pot exista momente în care o echipă sau alta este victima unei erori – cum a fost spre exemplu și cazul lui FC Argeș în meciul cu Petrolul la penalty-ul clar neacordat în minutul 45.

Sau eliminarea gratuită la Turris și golul valabil anulat la același meci. Sub nicio formă noi nu ne aflăm unde suntem datorită arbitrilor! Cine susține asta este nedrept în primul rând la adresa jucătorilor, care au muncit din greu să ajungă unde sunt!

Avem cifre mai bune decât adversarul la toate capitolele în majoritatea acestor partide, inclusiv la meciul cu Petrolul. Ne-am creat ocazii, am marcat, în ciuda problemelor fizice cauzate de pauza forțată. Am câștigat meciuri pe final, dovedind că și fizic stăm mai bine ca adversarii! Aceste fapte nu pot fi negate de nimeni.

E adevărat, ne-au fost negate șansele la promovare de multe ori. Acum, când am demonstrat că le avem, că sunt cât se poate de reale, ne sunt uneori negate victoriile. Nu-i nimic, mergem mai departe!

Ce-i drept, fără o victorie cu UTA și o promovare nu am realizat nimic major. Nu vom rămâme în istorie, vor rămâne în urmă doar niște cifre, dar atât!

Vreau sa trăim aceste timpuri si momente autentic, cu dârzenie și cu inima mare, pentru că știm că tot ce contează este promovarea. Și ne pregătim doar pentru asta, pentru ca duminică să facem mii și mii de suporteri argeșeni fericiți! Merită!”, a transmis antrenorul Ionuţ Badea.

FC Argeş poate promova direct în prima ligă, indiferent de celelalte rezultate, doar dacă învinge acasă, la Piteşti, pe UTA. Jocul va avea loc duminică, de la ora 18,30.

Dacă şi CS Mioveni învinge în jocul de acasă pe Petrolul, am putea avea, în premieră, două echipe argeşene promovate direct în prima ligă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here