După o serie neagră de rezultate – patru înfrângeri şi un egal în ultimele cinci meciuri – care a adus-o în zona retrogradării, conducerea echipei Astra Giurgiu a anunţat aseară că a renunţat la serviciile antrenorului Eugen Neagoe.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Astrei, fostul portar al lui FC Argeş Dani Coman, oferite celor de la Gazeta Sporturilor, viitorul antrenor al Astrei va fi Ionuţ Badea, cu care s-ar fi ajuns la un acord chiar aseară.

Ionuţ Badea este antrenorul care a promovat-o în prima ligă pe FC Argeş, la finele sezonului trecut, dar care a fost demis după un tur de campionat care-o făcuse pe FC Argeş o candidată de luat în seamă la retrogradare.

Ionuţ Badea (45 de ani), de loc din comuna Buzoeşti, a jucat, ca fotbalist, la echipe precum Dacia Piteşti, ARO Câmpulung, Dinamo, Oţelul Galaţi, FC Vaslui şi s-a retras din activitate de la FC Argeş, în 2007.

Are în palmares un titlu de campion al României şi trei Cupe, toate obţinute în tricoul lui Dinamo Bucureşti.

Ca antrenor, a mai pregătit formaţiile Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii, Universitatea Cluj-Napoca, Chiajna, Oţelul, FC Braşov şi a fost, între 2014 şi 2017, antrenor secund al naţionalei.

În lumea fotbalului de la noi, Ionuţ Badea e o figură aparte, fiind printre puţinii care iubesc cărţile şi lectura mai mult decât manelele.

Deocamdată, clubul din Giurgiu nu a făcut anunţul oficial al instalării dlui Badea. Presa locală scrie că se mai poartă discuţii şi cu antrenorii Marius Şumudică şi Flavius Stoican.

Dl Badea e însă favorit să preia Astra, date fiind şi relaţiile sale bune cu preşedintele Dani Coman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here