ANRP cere zeci de milioane de euro fostului deputat de Argeş Theodor Nicolescu şi afaceriştilor Valentin Vişoiu şi Florin Barbu

Date:

Share post:

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a introdus, acum opt zile, o acţiune în instanţă pentru recuperarea a peste 375 de milioane de lei (circa 77-78 de milioane de euro) de la fostul deputat PNL de Argeş Theodor Cătălin Nicolescu, fost avocat (foto), şi de la mai mulţi oameni de afaceri, între care se numără cunoscuţii Valentin Vişoiu şi Florin Şerban.

În dosarul respectiv, depus la Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti, mai figurează ca părţi şi afaceristul Adrian Gheorghe Manole şi expertul evaluator Alexandru Florin Hanu.

Datele disponibile public, pe portalul instanţelor din România

Extrase din decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din octombrie 2019

„Înlătură dispoziţia vizând anularea Deciziei nr.4764/FF/25.09.2008 a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul A.N.R.P. de emitere a titlului de despăgubire în favoarea intimaţilor Vişoiu Valentin (pentru cota de 71%), Manole Gheorghe Adrian (pentru cota de 12%) şi Barbu Florin Şerban (pentru cota de 17%), în cuantum total de 375.050.942 lei, a titlurilor de conversie nr.942/29.09.2008 emis în favoarea intimatului Barbu Florin Şerban, nr.943/29.09.2008 emis în favoarea intimatului Manole Gheorghe Adrian şi nr.944/29.09.2008 emis în favoarea intimatului Vişoiu Valentin, precum şi dispoziţia vizând repunerea părţilor în situaţia anterioară şi restituirea, în cotele procentuale mai sus menţionate, de către intimaţii Vişoiu Valentin (71%), Manole Gheorghe Adrian (12%) şi Barbu Florin Şerban (17%) a sumei de 375.050.942 lei către partea civilă Statul Român prin Ministerul Finanţelor…

… Menţine dispoziţia primei instanţe privind confiscarea de la inculpatul Hanu Alexandru Florin a sumei de 10.000 euro şi de la inculpatul Nicolescu Theodor-Cătălin a sumei de 6.200.000 lei…”

De la Dacia la Jaguar

Fostul deputat PNL de Argeş Theodor Cătălin Nicolescu a fost, cu vreo două decenii în urmă, o speranţă a politicii româneşti şi începuse să-şi construiască o carieră de succes şi ca avocat, şi ca om politic liberal.

A ajuns deputat, respectiv vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, acumulând rapid o avere considerabilă. Ceea ce i-a permis, spre exemplu, să treacă repede de la maşină Dacia la una marca Jaguar.

A ajuns la închisoare anul trecut în octombrie, pentru 8 ani, pentru luare de mită.

Valentin Vişoiu e, deocamdată, negustor cinstit

Deşi ocupă (potrivit unei anchete a colegilor de la G4Media) locul secund într-un top al samsarilor care au beneficiat de bani de la ANRP din drepturi litigioase, dl Vişoiu (asociat la grupul de firme Conarg, la hotelul Ramada din Piteşti etc) încă n-a fost condamnat definitiv pentru vreo infracţiune.

A fost, însă, condamnat la o pedeapsă grea – 7 ani şi 8 luni de închisoare – în celebrul dosar Publitrans, împreună cu ex-primarul Tudor Pendiuc, pupila acestuia, Emanuela, omul de afaceri Gheorghe Văsâi şi alţi câţiva.

Condamnarea a fost pronunţată de judecători de la Tribunalul Bucureşti, în februarie anul acesta, însă, ea nu este definitivă. Cei condamnaţi mai au la dispoziţie două căi de atac.

1 COMENTARIU

 1. Negustor cinstit Vişoiu? Că este liber se datorează doar banilor furaţi – moneda libertăţii prin tabla împărţirii. Alăturat un citat din internet care spune tot despre Vişoiu!
  ” Valentin Vişoiu la puşcărie!
  Valentin Visoiu la PuscarieAm mai scris pe această temă şi vom mai scrie până ce se va face cumva dreptate. Pentru că opinia publică nu cunoaşte cu adevărat povestea acestui infractor notoriu, pe care organele de cercetare penală îl protejează vizibil.
  Iată, pe scurt, cum stau lucrurile. Şi totodată motivele pentru care cel mai bogat om din Argeş ar trebui să meargă la puşcărie pentru cel puţin 10 ani, potrivit legislaţiei penale în vigoare.
  Valentin Vişoiu este un infractor. Aici nu există dubii! Şi să vă spun de ce. Singur a recunoscut că a dat mită în zeci de situaţii. De la banii pe care pretinde că i-a oferit lui Tudor Pendiuc (1,8 miliarde lei!) până la zeci de miliarde oferite în tranşe deputatului Theodor Nicolescu (tot el, magnatul de la Conarg, a susţinut sus şi tare acest lucru!). Tot în ceea ce-l priveşte, există suspiciuni rezonabile că a oferit mită şi pentru eliberarea autorizaţiilor pentru microcentralele construite dement în Făgăraş, precum şi pentru alte lucrări importante pe care le-a obţinut!
  Cu toate astea, Tudor Pendiuc a stat aproape 8 luni în arest preventiv, Theodor Nicolescu stă şi el de mai bine de o jumătate de an la închisoare, tot „preventiv”. Iar omul care a recunoscut zeci de infracţiuni de dare de mită DUPĂ CE A FOST REŢINUT în dosarul Publitrans (deci nu s-a dus el la DNA, lovit de mustrări de conştiinţă!) este liber şi, deşi a provocat prejudicii de zeci, dacă nu sute de milioane de euro bugetului de stat prin despăgubirile uriaşe primite nemeritat şi ilegal, stă bine mersi în vila lui cât un palat de pe strada Trivale.”

  Doamnă, noi am scris că e negustor cinstit în sensul legii, nefiind condamnat definitiv niciodată până azi, la ora redactării textului respectiv. În rest, ştie tot Piteştiul cine e şi câte parale face acet domn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular