„Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a amendat Engie România, EON Energie România şi Restart Energy One cu 2,69 milioane lei, ca urmare a plângerilor clienţilor finali referitoare la notificările primite de la furnizori în legătură cu intenţia de creştere a preţului gazelor naturale, pe parcursul perioadei de valabilitate a unui contract, a informat azi portalul ştiri news.ro.

„Ca urmare a plângerilor clienţilor finali referitoare la notificările primite de la furnizori în legătură cu intenţia de creştere a preţului gazelor naturale, ANRE a demarat acţiuni de control pentru a verifica modul în care au fost respectate obligaţiile legale referitoare la: elaborarea şi publicarea ofertelor-tip de furnizare a gazelor naturale; preluarea corectă a informaţiilor din ofertele-tip de furnizare a gazelor naturale în contractele de furnizare încheiate ca urmare a acceptării de către clienţii finali a ofertelor respective; notificarea clientului final a intenţiei de modificare şi/sau completare a condiţiilor/clauzelor contractuale, precum şi a majorării preţului/tarifului practicat; furnizarea de informaţii transparente clienţilor finali”, se menţionezaă într-un comunicat de presă al ANRE.

Autoritatea a dictat următoarele amenzi, în urma controalelor: Engie, EON Energie şi Restart Energy One, câte 800.000 de lei, Premier Energy, 200.000 de lei, Enel Energie, Enel Energie Muntenia şi Nova Power Gas, câte 30.000 de lei.

De notat că firmele Engie România, EON Energie şi Restart Energy au fost amendate şi de Autoritatea Naţională pentur Protecţia Consumatorilor, (ANPC) fiind acuzate de practici comerciale incorecte. Adică de lăcomie, pe scurt spus.

În aprilie anul acesta, compania CEZ, principalul furnizor de curent în judeţul Argeş, a fost amendată cu 200.000 de ANRE, pentru pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecvența de emitere a facturii și facturarea în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale aparatului de măsurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here