În această seară, la Middlesbrough, în Anglia, naţionala ţării gazdă a învins-o pe a noastră, scor la limită 1-0. Trebuie, însă, spus că englezii au aliniat o garnitură experimentală, care a inclus mulţi jucători neselecţionaţi pentru Euro 2020. De cealaltă parte, antrenorul Mirel Rădoi a trimis în teren ce-a avut mai bun la dispoziţie, dornic, parcă, să mai şteargă din ruşinea înfrângerii de acasă, cu Georgia, de la mijlocul săptămânii.

Echipa României a jucat nesperat de bine. Apărarea, cu Florin Niţă în poartă, în locul gafeurului Vlad, cu Chiricheş în revenire de formă, alături de un Nedelcearu foarte exact în intervenţii, cu rutinatul portughez Camora pe stânga şi cu Deian Sorescu excelent pe dreapta, şi-a făcut, în general, treaba, anihilând bine atacurile britanice.

Am avut chiar şi câteva situaţii bune şi foarte bune de a marca, şi la 0-0, şi după ce gazdele deschiseseră scorul. Irosite, din păcate.

Golul l-am primit dintr-un penalty provocat de debutantul Căpuşă (introdus, inexplicabil, în locul lui Deian Sorescu, care jucase foarte bine). Acestuia nu i-a trebuit nici un minut după ce-a intrat pe teren, ca să provoace un fault în careul propriu. Penalty, execuţie sigură Rashford şi 1-0. Spre finalul partidei, şi Chiricheş (foto sus, în duel cu un englez) a provocat un penalty, însă Niţă a apărat.

A fost a patra înfrângere consecutivă a naţionalei României, deşi formaţia noastră a jucat, totuşi, mai bine decât în faţa gruzinilor. Cu puţină atenţie şi fără debuturi fanteziste, România putea scoate un egal.

Din echipa noastră foarte bine au evoluat Niţă şi Sorescu. De asemenea, Chiricheş, Nedelcearu şi Cicâldău au jucat şi ei la un nivel decent. Decepţiile, aceleaşi ca în multe alte jocuri: Denis Alibec, la fel de indolent cum îl ştiu microbiştii, şi Andrei Ivan, în scădere de formă şi neinspirat de vreo 2-3 ani încoace.

sursa foto: Facebook/Daily Mail

2 COMENTARII

  1. Păi,daca Capusa e de nationala….atunci,Tofan ,de ce nu e ,acolo,fiindcă e unul din cei mai buni fundasi dreapta..Rădoi,sa se care,nu faci experimente cu naționala.

    • Bună observaţia dv, dacă e şi Căpuşă la naţională, atunci şi Tofan al nostru ar fi meritat cu prisosinţă să fie. Poate-i spune cineva lui Rădoi chestiile astea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here