Andres Dumitrescu, jucător crescut de FC Piteşti 2008, debut excelent la Slavia Praga, în UEFA Europa League

Date:

Share post:

Andres Dumitrescu, jucător crescut şi format la clubul FC Piteşti 2008, a debutat aseară, în grupele UEFA Europa League, în tricoul noii sale echipe, Slavia Praga. Şi a făcut-o foarte bine.

Dumitrescu (22 de ani) a fost transferat de Slavia Praga de la Sepsi Sfântu-Gheorghe, contra sumei de un milion de euro (plus 10% dintr-o eventuală revânzare) în urmă cu doar trei săptămâni, iar aseară a şi fost aruncat în luptă, ca titular, contra echipei elveţiene Servette Geneva.

Românul a făcut un joc foarte bun, după cum remarca aici (text disponibil în limba engleză) colegul său de echipă, golgeterul Masopust: „A fost un meci foarte greu pentru Dumi, e cu noi de puţină vreme (din 5 septembrie – n.n.). Servette a jucat toate mingile în zona sa, a fost sub asediu. Dar s-a descurcat strălucitor… şi cred că forma sa va creşte”.

Originar de lângă Slatina, judeţul Olt, Andres Dumitrescu a fost adus, crescut şi format la FC Piteşti 2008 de antrenorul Vali Cocoş. A mai trecut pe la cluburile Padova şi Lugano (Elveţia), după care a fost cumpărat de la Lugano de Sepsi Sfântu-Gheorghe, pe când avea 19 ani, contra sumei de doar 50.000 de euro. După trei sezoane foarte bune la Sepsi a ajuns la Slavia Praga acum trei săptămâni.

A debutat aseară la Slavia, ca titular, în victoria din grupele UEFA Europa League contra celor de la Servette Geneva, în deplasare, scor 2-0. Portalul flashscore l-a notat pe Andres Dumitrescu cu nota 7,4, a doua notă din echipa cehă, după Masopust, notat cu 7,6.

Deşi a petrecut aproape un deceniu la Piteşti şi a fost chiar căpitan al unei naţionale de juniori a României, Dumitrescu n-a avut şansa să joace pentru FC Argeş. „Nu m-a întrebat niciodată nimeni de la clubul FC Argeş despre Andres Dumitrescu”, ne declara acum trei săptămâni descoperitorul său, antrenorul Vali Cocoş.

Deocamdată, antrenorul echipei naţionale de fotbal, Edi Iordănescu, nu l-a convocat la lot şi pe Dumitrescu, dar probabil că o va face, dacă jucătorul va continua seria evoluţiilor foarte bune.

Actualizare – La doar trei ore de la publicarea articolului de mai sus, antrenorul echipei naţionale, Edi Iordănescu, a anunţat convocarea lui Andres Dumitrescu pentru meciurile de luna viitoare cu Bielorusia şi Andorra, din preliminariile Euro 2024. Detalii, mai jos:

surse foto: Servette Geneva, arhivă personală Vali Cocoş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...