Jurnalistul şi analistul economic Constantin Rudniţchi (RFI) a avertizat azi, la Radio France Internationale, că aproximativ 90% din populaţia României ar putea să se afle în dificultate, ca urmare a problemelor de natură economică pricinuite de pandemia de coronavirus.

Asta având în vedere că, în proporţie de 76%, averea cetăţenilor români e alcătuită din imobile şi terenuri.

Aşa că, recesiunea economică, venită la „pachet” cu pandemia de coronavirus, a pus deja în dificultate, şi ar putea să pună, în viitorul apropiat, cu mult mai mulţi compatrioţi decât se bănuieşte în cercurile guvernamentale.

 „Este rezultatul unei politici din anii ’90, când locuințele au fost vândute chiriașilor la prețuri relativ modice.

Dar, proporția este evident dezechilibrată, în sensul că diferența dintre activele imobiliare și cele financiare este foarte mare. Pentru comparație, în zona euro activele imobiliare aflate în avuția populației sunt în proporție de 58%, iar în Statele Unite de doar aproximativ 27%. Cifrele indică obiceiurile diferite de investiții.

Raportul dintre activele financiare și cele nefinanciare este important într-o situație de criză, pentru că arată capacitatea unei persoane sau a unei familii de a avea și de a folosi bani cash”, notează Constantin Rudniţchi.

Articolul său complet, din care am citat aici, poate fi citit accesând link-ul de mai jos:

https://www.rfi.ro/economie-121001-cat-timp-pot-rezista-romanii-fara-salariu

sursa foto: Facebook/Constantin Rudniţchi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here