Poimâine, miercuri, de la ora 21,30, două dintre echipele de fotbal de mare tradiţie ale României, Universitatea Cluj-Napoca şi Dinamo Bucureşti, se vor întâlni, într-un meci amical cu scop caritabil.

Partida, fireşte, nu are loc pe Cluj Arena şi nici în „Groapa” din Ştefan cel Mare, ci în mediul online, pe platforma FIFA 2020.

Meciul, deşi online, se va juca în Ardeal: prețul unui bilet va fi de doar 5 lei. În fapt, însă, nu va fi doar un meci, ci două, pentru că e vorba aici de o dublă manşă.

Încasările vor fi donate către Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, pentru a-i sprijini pe medicii de acolo în lupta cu pandemia de coronavirus. De banii încasaţi prin vânzarea de bilete se vor cumpăra materiale, echipamente şi consumabile sanitare.

„Cât timp noi #stămacasă, există în fiecare spital din țară oameni care luptă până la epuizare pentru sănătatea și siguranța noastră, pentru viitorul nostru. Pentru noi viața continuă să fie despre fotbal, însă trebuie să ne adaptăm situației, am trecut la dreptunghiul verde de pe ecran.

Alături de echipa FC Universitatea Cluj eSports, vom readuce, miercuri, de la ora 21:30, emoțiile unui duel de tradiție al fotbalului românesc, U Cluj-Dinamo, de data aceasta în FIFA 20 PRO Clubs (11 vs 11), iar voi ne puteți susține din tribuna virtuală.

Evenimentul va consta dintr-o dublă manşă între cele două echipe de FIFA Pro Clubs și va fi transmis live pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de YouTube Universitatea Cluj eSports”, a anunţat clubul de fotbal Universitatea Cluj-Napoca.

„Vom fi în tribunele virtuale alături de fraţii noştri de la Cluj, în număr la fel de mare ca şi pe stadion şi ne bucurăm că banii colectaţi vor merge la medicii şi asistentele de la Cluj-Napoca, pentru a-i ajuta să îşi procure cele necesare pentru lupta cu coronavirusul.

Acesta e exemplul pe care îl dăm microbiştilor din întreaga Românie noi şi fraţii noştri de la U Cluj-Napoca. Urmaţi-ne exemplul!”, se scrie pe un portal al suporterilor dinamovişti.

Dacă vreţi să asistaţi la meci, puteţi cumpăra bilete aici:
Bilete disponibile aici: ? https://www.bilete.ro/…/fc-universitatea-cluj-dinamo-bucure…

Meciul poate fi urmărit aici:
https://tinyurl.com/rqp5fza
https://tinyurl.com/t564t3z

Alternativ, puteţi vedea disputa live, pe pagina de Facebook FC Universitatea Cluj sau pe canalul de youtube FC Universitatea Cluj eSports.

Pentru aceia dintre cititori care nu sunt familiarizaţi cu fenomenul, trebuie spus că galeriile celor două echipe sunt înfrăţite şi se sprijină reciproc la meciuri.

Când U Cluj-Napoca şi Dinamo se întâlneau în meci direct, suporterii cereau să fie lăsaţi să stea în tribune împreună, unii lângă alţii, nu separaţi, cum e cutuma.

De altfel, galeriile celor două formaţii sunt cunoscute ca fiind cele mai „nebune” din fotbalul românesc şi sunt autoarele unor coregrafii încă neegalate la noi. Refrenul galeriilor înfrăţite, „Ce băieţi mişto, U Cluj şi Dinamo”, a devenit, de ani de zile, unul tradiţional în peisajul fotbalului românesc.

Aveţi mai jos două exemple de ce anume sunt în stare suporterii celor două echipe:

sursa foto: Facebook/FC Universitatea Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here