Amenzi colosale pentru Auchan şi Carrefour, pentru practici comerciale incorecte

Date:

Share post:

Consiliul Concurenţei a amendat, azi, trei mari lanţuri de magazine şi câţiva furnizori ai acestora, cu un total de aproape 19 milioane de euro, pentru practici comerciale incorecte faţă de consumator.

Practic, comercianţii respectivi, împreună cu furnizorii lor, fixau un preţ fix sau minim de vânzare a produselor către consumatorii finali, nepermiţând ca aceste preţuri să fie fixate de piaţă (adică de raportul dintre cerere şi ofertă).

Consecinţa directă a fost aceea că oamenii au plătit preţuri nejustificat de mari pentru produsele cumpărate din magazinele respective, ani la rând.

Comercianţii care au fost sancţionaţi sunt grupul Auchan România (cu aproape 8 milioane de euro), Carrefour (cu circa 6 milioane de euro) şi Cora (cu puţin peste 2,5 milioane de euro).

De notat că grupul Carrefour România SA şi-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de reducerea cuantumului amenzii aplicate, a anunţat azi Consiliul Concurenţei.

„Riteilării” amendaţi au la dispoziţie 30 de zile pentru a contesta amenzile aplicate, în Justiţie.

Consiliul Concurenţei a mai amendat, acum trei ani şi jumătate, alţi mari comercianţi (Real, Metro, Mega Image şi Selgros) cu suma totală de circa 35 de milioane de euro, pentru fapte similare.

Aceştia au contestat amenzile în Justiţie, procesele aflându-se pe rolurile instanţelor.

sursa foto: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Kevin Doukouré, mijlocaș ivorian campion cu Farul, legitimat de FC Argeș

Kevin Doukouré, un mijlocaș central campion cu Farul Constanța,...