O femeie, în vârstă de 43 de ani, din Pitești, a fost amendată după ce a ignorat atenționările jandarmilor argeșeni, care au surprins-o în timp ce fotografia, de la o distanță destul de mică (3-4 metri, cu aproximaţie), o ursoaică cu pui.

Întâmplarea a avut loc la ieșirea din primul tunel după barajul Vidraru pe sensul de coborâre, atunci când jandarmii, aflați în patrulare, au observat o mașină oprită în interiorul căreia se afla femeia în cauză, care fotografia animalele de pe marginea drumului, informează biroul de presă al IJJ Argeș.

Deși piteșteanca a fost atenționată cu privire la consecințele legale pe care le poate suporta în urma acestor fapte și i-a fost recomandat să-și continue drumul, la 15 minute distanță femeia se afla în același loc, continuând să fotografieze puii de urs.

Drept urmare, jandarmii i-au aplicat o sancțiune în valoare de 500 de lei. Autoritățile transmit pe această cale cetățenilor care tranzitează D.N. 7C Transfăgărășan că este ilegală apropierea sau fotografierea de la distanțe mici a urșilor, aflați destul de des pe partea carosabilă, mai ales pentru că aceștia reprezintă un real pericol pentru oameni.

De altfel, în ultimele zile, jandarmii argeşeni au aplicat amenzi şi altor turişti care au riscat, hrănind urşii de la mică distanţă, în ciuda interdicţiei legale şi în ciuda riscului enorm la care s-au supus.

sursa foto: arhivă Jandarmeria Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here