Proiectul „Vinerea Verde” adoptat la nivelul Municipiului Pitești în luna aprilie a acestui an, este acum acompaniat de acțiunile din cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, aflată în desfășurare în perioada 16 – 22 septembrie.

Prin aceste programe instituite de administrația locală se urmărește ca majoritatea locuitorilor din orașul Pitești să renunțe pentru o zi la mașina personală și să aleagă mersul pe jos, pe bicicletă sau cu mijloacele de transport în comun.

Aceste acțiuni au ca scop reducerea poluării și a emisiilor de carbon, pentru a da prospeţime aerului și a îmbunătăți mediul ambiant. De asemenea, se vrea ca până la sfârșitul acestui an, unul din patru angajați din administrația publică locală să vină la serviciu, în zilele de vineri, pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun. Este, așadar, un proiect curajos care își dorește să promoveze schimbări vizibile de obiceiuri. Personalul din corpul administrativ local ar trebui să fie un exemplu pentru cetățeni.

Primăria Municipiului Pitești încurajează, însă, toți oamenii să își lase măcar o zi mașina acasă și să facă o faptă bună pentru aerul din oraş, din ce în ce mai poluat, altfel.

„De asemenea, alături de salariații administrației locale care s-au înscris în campania „Vinerea Verde” sunt invitați cât mai mulți piteșteni, care doresc să contribuie, prin renunțarea la transportul cu mașina personală în ziua de vineri a fiecărei săptămâni și prin alegerea unei alte modalități de a veni la serviciu – mers pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun, la trecerea spre o mobilitate urbană cu emisii scăzute, cât mai aproape de zero„, a transmis Primăria Municipiului Pitești pe Facebook.

sursă foto: Facebook/Primăria Municipiului Pitești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here