„Ministerul Afacerilor Externe informează că șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19”, a informat azi MAE român.

„Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora. Starea celor șapte persoane este bună.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Ambasadorul Luca Niculescu

Potrivit site-ului oficial al Ambasadei României la Paris, personalul diplomatic la post constă în 19 persoane. Acestora li se mai adaugă şi personalul auxiliar (şofer, femeie de serviciu etc).

Ministerul de Externe de la Bucureşti nu a dezvăluit identitatea celor infectaţi cu coronavirus şi nici dacă ambasadorul român la Paris este şi el victima infecţiei.

Ambasada noastră de acolo e condusă de fostul jurnalist Luca Niculescu, fost redactor-şef al Radio France Internationale în limba română şi fost corespondent în România al mai multor publicaţii franceze.

În imaginea de sus, sediul ambasadei române din Paris.

surse foto: paristoric.com, rfi,fr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here