Ştiam, cu toţii, înainte de meciul din această seară, de la Arad, dintre UTA şi FC Argeş, că va fi un meci greu pentru ai noştri, dar nu ne închipuiam că va fi chiar atât de greu.

Pentru că, deşi gazdele au dominat mai mult în prima repriză, am scăpat, cumva, fără să primim gol, iar din minutul 56 gazdele au rămas în 10 oameni, după ce fundaşul arădean Benga a fost eliminat.

Apropo de această fază: Mediop scăpase singur spre poarta gazdelor, iar Benga l-a faultat, intenţionat, din spate.

Gazdele au protestat vehement văzând cartonaşul roşu arătat de arbitrul Flueran, însă, după părerea noastră, arbitrul a procedat corect.

Altfel zis, Flueran a fluierat bine.

Revenind la jocul de după eliminare, ne-am fi aşteptat ca Argeşul să atace mai mult şi să încerce să câştige, dată fiind inferioritatea numerică a gazdelor.

Însă n-a prea fost aşa. Tot arădenii au fost la timona meciului, în ciuda inferiorităţii şi în ciuda faptului că au cel mai slab atac din prima ligă (numai 14 goluri marcate până la meciul de azi, cu unul mai puţin decât lanterna roşie, Poli Iaşi).

Din minutul 78, o dată cu intrarea în teren a fostului dinamovist Antun Palic, ai noştri au mai ieşit un pic din jumătatea proprie, dar tot nu au reuşit să-l deranjeze semnificativ pe portarul arădean Iacob. Asta până pe final.

Totul părea pierdut după golul de 1-0 marcat de UTA, în minutul 88

Ultimele minute au fost de infarct: UTA a marcat după un corner, printr-un vole frumos al brazilianului Roger, în minutul 88.

Părea că totul e pierdut. Dar, cum scriam şi cu altă ocazie, când crezi în minuni şi lupţi pentru ele, minunile se mai şi întâmplă.

La un minut după golul gazdelor, Argeşul a egalat printr-un şut al lui Palic, de la marginea careului (în imaginea de sus).

Abia au repus arădenii mingea de la centru, că Argeşul a avut o lovitură liberă din lateral, ca un corner mai scurt. A executat acelaşi Palic, iar Deslandes a marcat cu capul golul victoriei.

O victorie în care n-a mai crezut nimeni, după ce UTA marcase în minutul 88.

Omul meciului a fost, categoric, croatul Antun Palic, cel care, practic, a decis meciul în favoarea lui FC Argeş, marcând un gol frumos şi oferindu-i pe tavă o minge de gol lui Deslandes.

O victorie imensă pentru alb-violeţi, a doua în deplasare, a doua decisă de fundaşul camerunez Sylvain Deslandes. Una care dă din nou speranţe că evitarea retrogradării nu e chiar un obiectiv irealizabil, chiar şi cu lotul actual.

Cu aceste trei puncte de aur şi după o serie de cinci meciuri fără înfrângere, Argeşul urcă până pe locul 12, în spatele lui Dinamo.

surse foto: capturi video Digisport

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here