Alte patru comune argeşene, în pericol să intre în carantină

Date:

Share post:

În cadrul unei conferinţe de presă comune, susţinute azi la sediul Prefecturii judeţului Argeş, de prefectul Emanuel Soare şi de şefa Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Sorina Honţaru, a fost evocată posibilitatea ca alte patru comune din Argeş să intre în carantină.

„… în cursul săptămânii (în curs – n.r.) se va decide dacă se impune carantinarea altor localităţi. Am început o evaluare a situaţiei din acele zone. Sunt cateva localităţi, mai exact patru, care se apropie de indicatori…

… Va trebui să vedem dacă acele cazuri din localităţile analizate active sunt într-un singur sat, pentru a nu carantina o întreagă comună…

… Scopul nostru este să propunem măsuri de limitare a răspândirii virusului, nu să ţinem oamenii în casă, situaţie în care impactul poate fi unul semnificativ. Am constatat că problemele apar acolo unde se face naveta, când are loc schimbul de ture şi se creează aglomerare în care unii poartă mască, alţii nu şi nu se respectă distanţa fizică”, a declarat prefectul de Argeş, Emanuel Soare.

Reamintim că, în 22 iulie, erau avute în vedere 12 localităţi din Argeş, susceptibile de a fi introduse în carantină, din cauza numărului mare de infectări.

Pe lista respectivă figurau, alături de oraşele Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti şi Costeşti, şi comunele Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

Dintre acestea, doar Bălileşti a intrat în carantină, aşa că e foarte probabil ca acele patru comune ameninţate cu carantina să fie dintre cele enumerate mai sus.

E foarte posibil, însă, să existe şi altele. Nici Dârmăneştiul nu figura, iniţial, pe listă, dar e azi în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular