Preşedintele PNL Iaşi şi al Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a devenit dintr-o dată, de ieri încoace, unul dintre cele mai hilare personaje ale scenei politice româneşti, atunci când, într-o şedinţă, a fost incapabil să pronunţe în limba engleză numele unei asociaţii neguvernamentale.

Dl Alexe ar fi trebuit să citească următoarea denumire: „Arhitecture of Totalitarian Regimes of the 20th Century in Europe and Urban Memory”.

Primele trei cuvinte le-a putut pronunţa, cât de cât, dar când a ajuns la numeral, s-a poticnit de tot. A ieşit ceva de genul: „Arhitectur totalitarian regims….bam, bam, bam”.

Dând click pe link-ul de mai jos puteţi asculta caznele la care limba engleză l-a supus pe Costel Alexe:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/video-engleza-ii-da-batai-de-cap-lui-costel-alexe-to-ta-litarian-regims-of-bam-bam-bam-1480265

Potrivit autobiografiei sale de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Costel Alexe a absolvit Geografia la Universitatea de stat din Iaşi şi Dreptul la o fabrică de diplome tot de acolo.

Din noiembrie 2019 până în noiembrie 2020 a fost ministru al Mediului în ambele guverne conduse de Ludovic Orban.

Mai are la activ un masterat şi un doctorat, ultimul în meteorologie şi climatologie. Cunoaşte limbile engleză şi franceză la nivel de „utilizator independent”, susţine liderul liberal.

Cu engleza ne-am lămurit. Aşteptăm şi un discurs în limba franceză.

sursa foto: Consiliul Judeţean Iaşi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here