Astăzi, plenul Parlamentului a votat majorarea alocaţiilor pentru copii, amendamentul aparţinând deputatului PNL Robert Sighiartău.

Aşadar, în urma hotărârii luate astăzi, alocaţia pentru copiii până în doi ani creşte de la 200 la 300 de lei, iar alocaţia celor între doi şi 18 ani creşte de la 85 de lei la 150 de lei pe lună.

Amendamentul iniţiat de liberali şi susţinut de Opoziţie (USR şi PLUS) a primit 123 de voturi pentru, 119 de voturi contra și o abţinere.

Deşi, de obicei, votează cot la cot cu Puterea PSD-ALDE, spre cinstea lor, de data aceasta, parlamentarii UDMR au votat în favoarea majorării alocaţiilor.

La fel şi cei de la Pro România (Victor Ponta), PMP (Traian Băsescu) şi reprezentanţii celorlalte minorităţi naţionale.

Astfel, statul ar mai trebui să scoată din buzunar două miliarde de lei, bani ce vor fi suportaţi de la bugetul asigurărilor sociale.

Aleşii PSD şi ALDE, majoritatea, pe culoare la o cafea şi/sau ţigară, nu prea au ştiut ce votează şi nici că se votează, fapt care l-a făcut pe preşedintele de şedinţă, deputatul Florin Iordache („Altă Întrebare”) să se bâlbâie, văzând rezultatul votului.

Dl Iordache a încercat chiar să reia votul, dar el fusese deja dat, în condiţii regulamentare, aşa încât n-a mai avut ce face.

Liderii şi viceliderii grupurilor PSD din Cameră şi Senat au fost, apoi, chemaţi la o şedinţă cu uşile închise în biroul şefului lor de partid, Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here