Primăria Municipiului Pitești pune la dispoziție, începând cu data de 6 septembrie, pachete cu produse alimentare pentru categoriile de persoane defavorizate. Pe lângă alimente, municipalitatea pune la dispoziție și produse de igienă, inclusiv pentru copii, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, un program european de ajutorare a cetăţenilor nevoiaşi din statele membre UE.

Dintre persoanele defavorizate incluse în program fac parte cele singure, care beneficiază de venitul minim, persoanele care beneficiază de alocație pentru întrețenerea familiei sau cele care trec prin anumite perioade dificile și au nevoie de sprijin din partea autorităților, precum victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform normativelor, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

În pachetele puse la dispoziție de către primărie se găsesc mai multe alimente de uz casnic și de curățenie, absolut necesare traiului zilnic, precum: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe, gem de fructe dietetic. Pachetul produselor de igienă este destinat atât adulților, cât și copiilor și conține: periuță de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon copii, șampon adulți, detergent de rufe.

Cetățenii care s-au înscris la program vor trebui să prezinte actul de identitate pentru confirmarea datelor, iar orarul în care se pot prezenta este, după cum informează municipalitatea, umrătorul:

Luni, 06.09.2021, interval orar 8:30-15:
Marți, 07.09.2021, interval orar 8:30-15;
Miercuri, 08.09.2021, interval orar 8:30-15;
Joi, 09.09.2021, interval orar 8:30-18;
Vineri, 10.09.2021, interval orar 8:30-13.

sursa info şi foto: Primăria Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here