Alexandra Elena Alexe, de la Liceul de Chimie din Piteşti, menţiune specială la un concurs european pentru tineri translatori

Date:

Share post:

Rămas fără obiectul muncii – platforma petrochimică Arpechim e de multă vreme o amintire – Liceul de Chimie din Piteşti continuă să rămână o unitate şcolară serioasă, ai cărei elevi se disting prin rezultate bune la învăţătură.

Zilele trecute, o elevă a Liceului de Chimie (Colegiul Tehnic „Costin Neniţescu”) din Piteşti a izbutit să obţină o menţiune specială, pentru „traducere remarcabilă”, la un concurs de translatori, denumit „Juvenes Translatores (Tineri translatori – n.r.) şi organizat de Comisia Europeană.

Premianta se numeşte Alexandra Elena Alexe.

O parte dintre premianţii concursului Juvenes Translatores

„Comisia Europeană îi felicită astăzi pe cei 27 de câștigători (câte unul din fiecare stat membru) ai concursului său de traducere Juvenes Translatores destinat liceenilor.

… Participanții au avut posibilitatea de a alege să traducă din oricare combinație lingvistică alcătuită din două limbi oficiale ale UE”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Comisarul pentru buget și administrație, Johannes Hahn, a declarat: „Îi felicit pe elevii care au acceptat provocarea de a traduce în astfel de împrejurări dificile.

Îi felicit, de asemenea, pe profesorii a căror ambiţie a permis organizarea acestui concurs în ciuda constrângerilor legate de predarea online. Toți au dat dovadă de o adevărată pasiune pentru limbile străine și pentru multilingvism”.

Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene organizează concursul Juvenes Translatores („tineri traducători”, în limba latină) în fiecare an, începând din 2007.

În timp, acest concurs și-a lăsat amprenta asupra multora dintre participanți și câștigători. Unii au decis să studieze traducerea la universitate, iar alții au devenit, ulterior, stagiari sau chiar traducători permanenți în cadrul Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular