Potrivit rezultatelor preliminare date publicităţii de Biroul Electoral Central de la Chişinău, la alegerile parlamentare de ieri din Republica Moldova, partidul preşedintei în exerciţiu Maia Sandu (Partidul Acţiune şi Solidaritate PAS) a obţinut o victorie zdrobitoare, cu aproape 53% din voturi, la mare distanţă de coaliţia comunistă, rusofilă, condusă de foştii preşedinţi Vladimir Voronin şi Igor Dodon, care a obţinut doar puţin peste 27%.

În parlamentul de la Chişinău a mai intrat un singur partid, tot rusofil, cel condus de Ilan Şor, cu un pic peste 5 procente. Ilan Şor, într-o paranteză fie spus, nici n-a fost în ţară în campania electorală, întrucât e căutat de Poliţie, spre a fi anchetat în furtul miliardului de lei din băncile moldoveneşti.

PAS va avea astfel cel puţin 61 de mandate de parlamentar din totalul de 101 şi va putea astfel guverna fără nevoia de a se mai alia cu cineva. De fapt, nici nu are cu cine, pentru că obiectivul rusofililor intraţi în parlament nu e nicidecum apropierea de Uniunea Europeană, ci de Rusia şi aliaţii săi.

Principalul obiectiv politic al partidului condus de preşedinta Maia Sandu e înscrierea Moldovei pe un traseu european, de convergenţă cu valorile Uniunii Europene.

sursa foto: Facebook/Maia Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here