Ieri a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru alegerile din cadrul organizaţiei judeţene PSD Argeş.

Au fost depuse trei candidaturi: Maria Dinu, Ion Mînzînă şi Cătălin Rădulescu.

Acesta din urmă, însă, a anunţat că se retrage din cursă, în vreme ce un alt potenţial candidat, primarul Ion Georgescu din Mioveni, a ales să renunţe şi să susţină candidatura lui Ion Mînzînă.

Maria Dinu a intrat în politică la începutul anilor 2000, când a fost angajată secretară/şefă de cabinet a fostului deputat PRM de Argeş Florentin Moraru. A fost apoi şefă de cabinet a ex-liderului PSD Argeş Constantin Nicolescu (fost senator şi preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş), vreme de circa 10 ani.

Din martie 2017, e administrator public al judeţului, o funcţie „grea” la „Casa Albă”.

Contracandidatul său, Ion Mînzînă, a lucrat, după absolvirea ASE, la Gheorgheni, în judeţul Harghita. Lucru care explică de ce a intrat, după 1990, în Partidul România Mare, a cărui organizaţie din Argeş a şi condus-o ani la rând.

A fost senator, apoi deputat, ales pe listele PRM. După ultimele alegeri locale, a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş din partea PSD, partid în care s-a înscris după dispariţia de facto a PRM.

Ambii candidaţi au atu-urile şi susţinătorii lor.

Opinia noastră, însă (care se bazează pe informaţii subiective, unele imposibil de verificat) este că noul preşedinte al PSD Argeş va fi Ion Mînzînă (în stânga imaginii, alături de primarul din Mioveni, Ion Georgescu).

Alegerile vor avea loc vineri.

sursa foto: Facebook/Ion Mînzînă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here