În cursul dimineţii de azi, primarul municipiului Cluj-Napoca, dl Emil Boc, a anunţat că municipalitatea de pe Someş e la câteva zile distanţă de demararea procedurilor de construire a metroului.

„Suntem foarte aproape să lansăm studiul de prefezabilitate pentru selectarea consultantului, astfel încât să elaborăm un caiet de sarcini…Sper ca în prima parte a lunii noiembrie, în primele 10 zile, să fim în măsură să lansăm în licitaţie publică pentru studiul de prefezabilitate a metroului. Pentru investiţii mai mari de 75 milioane de euro este nevoie şi de studiu de prefezabilitate, şi de studiu de fezabilitate. Este o cerinţă legală. Evident, după aceea va continua cu licitaţia de execuţie”, a declarat dl Boc, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca, citat de presa de acolo.

Primăria Cluj-Napoca a alocat deja suma de trei milioane de lei în scopul menţionat de primarul Boc.

Magistrala de metrou a Clujului ar urma să aibă o lungime de 40 de kilometri. Metroul ar urma să aibă capetele de traseu în localităţile Floreşti sau Gilău, respectiv Apahida-Jucu, acolo unde sunt localizate două zone industriale.

Presa din Cluj scrie că deja există câteva firme nipone interesate de proiectarea şi execuţia metroului.

Construcţia metroului clujean ar urma să fie finanţată preponderent din fonduri europene. Cluj-Napoca ar urma, astfel, să devină al doilea oraş din România care va avea metrou.

sursa foto: radio Cluj AM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here