Spiritele s-au încins în această dimineaţă în Camera Deputaţilor după ce Opoziţia, coordonată de PNL, a cerut la începutul şedinţei, ca pe ordinea de zi să se introducă proiecte de revocare atât a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte, cât şi a lui Florin Iordache, din cea de vicepreşedinte.

Florin Iordache, care conducea şedinţa, a încercat să “dreagă busuiocul” susţinând că cererile Opoziţiei sunt neregulamentare, întrucât nu se aflau pe ordinea de zi.

Refuzul vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor a stârnit un adevărat scandal, urmat fiind de luări de cuvânt şi contraziceri pe tema regulamentului.

Nici pauza de consultări nu a dus la un rezultat favorabil, şi profitând de absenţa lui Florin Iordache, cei din Opoziţie au supus la vot cele două proiecte de revocare.

Cuvântul a fost luat de vicepreşedintele din partea PNL, Marilen Pirtea, care a luat conducerea şedinţei de plen, a supus la vot, ulterior anunţând că votul a fost favorabil înlăturării din funcţie a lui Liviu Dragnea.

Toate bune şi frumoase până când Iordache s-a reîntors în plen, iar lucrurile au degenerat. Acesta a cerut un vot de control la reluarea şedinţei Camerei Deputaţilor.

„Am constatat că nu e cvorum. Suspendăm şedinţa”, a spus Florin Iordache.

Astfel, Opoziţia şi-a proclamat victoria destul de şubredă, mai ales că unii dintre cei aflaţi astăzi acolo nu pricep clar ce s-a întâmplat şi ce se va întâmpla după întâlnirea de azi.

 Sursa: Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here