La jumătatea lunii trecute, maltratarea până la moarte a unui bătrân de 63 de ani din Piteşti, pe terasa localului Dual de lângă Autogara Sud din Piteşti, de către doi agenţi de Poliţie, a stârnit un val de indignare în întreaga ţară.

Bărbatul în cauză obstrucţionase intervenţia unui echipaj de Pompieri, chemat să stingă un incendiu provocat de o friteauză supraîncinsă, dar era băut şi putea fi lesne convins să evacueze locul, fără a fi fost nevoie de cine ştie ce forţă.

În schimb, agenţii de Poliţie Daniel Petruţ Drăghici şi Ilie Nicolae Florea l-au trântit la pământ şi l-au omorât pe bărbatul respectiv prin ştrangulare şi „comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”, după cum a declarat medicul legist dr Dan Manu.

Cei doi poliţişti au fost reţinuţi şi arestaţi, dar eliberaţi şi lăsaţi în arest la domiciliu. La fel şi un jandarm, iar un altul e cercetat sub control judiciar.

Acuzele sunt purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Despre unul dintre agresorii în uniformă a statului, agentul de Poliţie Daniel Petruţ Drăghici, am scris, luna trecută, citând o publicaţie locală din Ialomiţa (agentul Drăghici a lucrat la Poliţia oraşului Ţăndărei, înainte de a veni la Piteşti), că ar avea grave probleme comportamentale.

După publicarea articolului pe care îl puteţi accesa dând click pe link-ul de mai sus ne-au contactat mai mulţi locuitori ai oraşului Ţăndărei, dar şi foşti colegi de serviciu ai agentului respectiv.

Oamenii ne-au povestit, cu privire la agentul Drăghici, lucruri desprinse mai degrabă din aventurile vreunui şef de clan interlop, nu din comportamentul unui agent al Poliţiei Române.

Dl Vasilică Nicolae, spre exemplu, om om de afaceri din Ţăndărei care conduce o mică afacere de familie în domeniul transporturilor auto, ne-a spus că dânsul şi fiul său au fost şicanaţi constant de poliţistul Drăghici.

Din motive pe care nu şi le poate explica.

Cum altfel decât şicană se poate numi când un poliţist (dintr-un oraş ca Ţăndărei, unde toată lumea ştie pe toată lumea) te legitimează de 3-4 ori într-o săptămână?

Sau cum altfel decât şicane se pot numit câteva zeci de amenzi de circulaţie date unei singure persoane, pentru abateri, cele mai multe, închipuite sau de-a dreptul inventate?

„Băiatul meu conduce camioane de tânăr şi în cel puţin 15 ani de şoferie a încasat cred că vreo 50 de amenzi. Numai două dintre ele, în afara oraşului Ţăndărei. Restul, toate, aici, date de agentul Daniel Drăghici. L-a amendat o dată că nu purta centura de siguranţă, deşi el o avea pusă”, ne-a declarat dl Nicolae.

„Şi noi, dar şi alţi câţiva concitadini, pe care i se pusese pata poliţistului Drăghici, am contestat în instanţă zecile de procese verbale de contravenţie încheiate de acesta. Pe majoritatea le-am câştigat şi au fost anulate, dar mai avem câteva pe rol, la Judecătoria din Feteşti sau la Tribunalul din Slobozia”.

Plângere penală pentru purtare abuzivă şi abuz în serviciu

Un alt localnic din Ţăndărei, dl Alexandru Deleanu, are aproximativ aceleaşi lucruri de povestit. Dumnealui i-a făcut chiar o plângere penală agentului de Poliţie Daniel Drăghici.

Locuitorii din Ţăndărei, victime ale excesului de zel sau ale abuzurilor poliţistului Drăghici sunt convinşi că acesta nu ar fi putut cu niciun chip să îşi permite comportamente de genul celor avute, în absenţa unei protecţii de nivel înalt din instituţii de forţă ale statului.

Nişte informaţii în acest sens avem, dar le vom putea publica abia după ce le vom fi verificat temeinic.

În ceea ce-i priveşte pe foştii şefi şi colegi de serviciu ai agentului acuzat de omorul de la Piteşti, revenim în episodul următor.

În imaginea de sus, agentul de Poliţie Drăghici, în timp ce oprise pentru control una dintre ţintele sale predilecte în a împărţi amenzi, un şofer profesionist din Ţăndărei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here