După cum am anunţat, ieri doi agenţi de Poliţie, acuzaţi că l-au maltratat pe un bărbat de 63 de ani, din Piteşti, Barbu Zaharia, pe terasa Dual de lângă Autogara Sud, până ce acesta a murit asfixiat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Azi, cei doi, pe nume Ilie Nicolae Florea şi Daniel Petruţ Drăghici, vor fi prezentaţi azi unui judecător de la Tribunalul Argeş, pentru luarea unei măsuri preventive.

De asemenea, Parchetul Tribunalului Argeş a schimbat încadrarea faptelor din ucidere din culpă (acuza de purtare abuzivă a rămas) în lovituri cauzatoare de moarte.

Aceasta după ce autopsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală Argeş a infirmat cauza iniţială a morţii lui Barbu Zaharia, stop cardiorespirator, conchizând că moartea a fost provocată de asfixia mecanică, survenită prin „comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”.

Despre agentul Ilie Nicolae Florea nu ştim, deocamdată, prea multe. Biografia sa, de când a intrat în Poliţie şi până acum trei zile, când s-a întâmplat nenorocirea de la Autogara Sud, nu conţine nimic spectaculos.

Însă, scurtul parcurs profesional, de nici patru ani, al agentului Daniel Petruţ Drăghici (foto sus), e plin de isprăvi incompatibile cu uniforma de Poliţie.

În urmă cu doi ani, colegul Cristian Filip, de la publicaţia Jurnal de Ialomiţa, publica un articol despre tânărul poliţist Drăghici, care lucra atunci la Poliţia oraşului Ţăndărei, în care acesta este descris ca având apucături de-a dreptul interlope.

Spicuim din cele publicate: amenzi date cu unic scop de a se răzbuna pe cei amendaţi, pentru abateri închipuite, amendarea unui coleg jandarm care se afla în misiune sub acoperire (un filaj), neplata chiriei locuinţei unde domicilia şi nici a facturilor la utilităţi etc.

Mult mai gravă este, însă, acuza că ar fi furat 8.000 de lei din banii confiscaţi în urma unui flagrant.

„Poliţistul-erou” şi-a luat laptop din banii furaţi

„În urmă cu doi ani de zile, în martie 2018, MAI (IPJ Argeş) îl prezentase pe Daniel Drăghici ca fiind eroul zilei întrucât în Piteşti a prins în flagrant un escroc în timp ce înşela un bătrân prin metoda „Accidentul”.

La acel moment, Drăghici era elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina şi se plimba prin Piteşti împreună cu prietenul său Ioan Bujor. În timpul plimbării a văzut un puştan de 16 ani, care primea un plic cu bani de la un bătrân.

Viitorului poliţist i s-a părut ciudat faptul că un bătrânel îi dă un plic unui tânăr dubios la prima vedere. Bănuind că este vorba despre metoda de înşelare bătrâni „Accidentul”, a sunat imediat la Poliţie şi s-a pus în urmărirea suspectului.

Daniel Drăghici l-a prins pe escroc, l-a imobilizat şi l-a predat celor doi agenţi de Poliţie sosiţi în urma sesizării”, nota Jurnalul de Ialomiţa.

Elevul Şcolii de Poliţie a devenit, astfel, peste noapte, erou, promovat ca atare de Poliţia Română pe toate canalele media şi reţelele sociale.

Însă, când bătrânul păcălit şi-a primit banii înapoi de la poliţiştii din Piteşti, a constatat că lipsesc 8.000 de lei.

Cercetările, efectuate discret, au stabilit că unica persoană care ar fi putut subtiliza cei 8.000 de lei a fost tocmai „eroul”. Erou care, la câteva zile distanţă, şi-a cumpărat un laptop nou şi şi-a „tunat” maşina.

Din câte am aflat, se întocmise încă de pe atunci un dosar penal în această speţă, dar nu cunoaştem, deocamdată, deznodământul acestui dosar. Ştim doar că agentul Drăghici a fost detaşat disciplinar la Ţăndărei, de unde a revenit la Piteşti.

Mai în detaliu despre acest agent de Poliţie puteţi citi în articolul din care am citat, accesând link-ul de mai jos:

https://www.jurnaluldi.ro/2020/04/un-politist-erou-de-la-tandarei-se.html

ULTIMA ORĂ – Cei doi poliţişti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în această după-amiază.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here