Stilul personal al unui bărbat se formează în timp și se definitivează odată cu maturitatea acestuia, nu doar din punctul de vedere al vârstei, dar și al gusturilor și al cunoștințelor în materie de modă. Un bărbat veritabil, la care visează orice femeie, se va îmbrăca mereu impecabil și mai ales adecvat situației în care se află.

Care sunt piesele vestimentare cheie din garderoba unui bărbat?

  1. Cămașa albă este un must in garderoba unui bărbat de succes. Aceasta trebuie să fie dintr-un material de calitate și să aibă un croi simplu și elegant. Dacă o accesorizezi cu o pereche de butoni statement, poți fi sigur că o să lași o impresie puternică. De exemplu, butonii aurii se potrivesc la aproape orice ținută, așa că ar trebui să-i ai în vedere la capitolul accesorii. 
  1. Trebuie să ai cel puțin o pereche de pantofi. Indiferent că e vorba despre pantofi eleganți pentru bărbați pentru nuntă sau despre pantofii Derby, asigură-te că ai cel puțin o pereche în garderobă. Un bărbat de succes este invitat să participe la evenimente unde se impune un dress code, astfel că va trebui să se îmbrace în consecință. Gama de culori și modele este destul de ofertantă, astfel încât cu siguranță vor răspunde tuturor gusturilor. Atunci când te hotărăști la un model, trebuie să ai în minte ca detaliile de pe pantof să fie în acord cu restul ținutei tale.
  1. Sacoul este o altă piesă extrem de importantă, care poate schimba imediat o ținută. De exemplu, cei care consideră costumul a fi mult prea pretențios sau cei care pur și simplu nu sunt obișnuiți să se îmbrace la patru ace pot opta pentru o combinație între un sacou și o pereche de pantaloni și vor avea, astfel, o ținută deosebită. Desigur, nici combinația de blugi cu cămașă sau tricou și sacou nu e greșită, însă este prea folosită în ultima perioadă, devenind un pic prea previzibilă.  
  1. Cravata nu poate să lipsească din acest top, ea fiind elementul care va întregi ținuta. Ea este un semn al eleganței masculine, iar în aceeași ordine de idei, orice bărbat trebuie să știe să facă nodul de cravată, în funcție de natura situației în care se află. Cravata se alege în funcție de culoare, material și dimensiuni. Ca lungime, cea ideală ajunge la betelia pantalonilor. În ceea ce privește nodul de cravată, pentru cei care nu știu exact cum să-l facă corect exista o gamă variată de tutoriale eficiente pe internet.
  1. Un ceas de calitate clasic este un accesoriu de nelipsit din vestimentația unui bărbat cu stilul bine definit. Este adevărat că mărcile de ceasuri consacrate au niște prețuri considerabile, însă acest accesoriu nu trebuie privit doar din punctul de vedere al utilității, pentru că spune multe despre posesorul său și statutul social al acestuia.

Garderoba unui bărbat de succes trebuie aleasă cu grijă, iar piesele menționate anterior trebuie să fie din materiale de calitate. E de dorit să nu faci niciun compromis atunci când le achiziționezi, pentru că ele te reprezintă pe tine și îți reflectă personalitatea.

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here