Ieri, cunoscutul actor muscelean Mircea Diaconu a anunţat oficial că va candida la alegerile prezidenţiale din toamna aceasta.

Anunţul a venit din senin şi a surprins pe toată lumea, mai ales că dl Diaconu tocmai ce renunţase să mai candideze la un nou mandat de europarlamentar.

Fost senator PNL, fost ministru al Culturii, ales apoi europarlamentar independent, în anul 2014, maestrul Diaconu a fost mereu o figură aparte în politica dâmboviţeană.

Plămădit dintr-un aluat incomparabil, de altă calitate de cât cel din care-s plămădiţi netoţii care conduc ţara, cunoscutul actor cu rădăcini argeşene (e născut la Vlădeşti) pare omul capabil de orice surpriză.

Poate deveni inclusiv un Volodimyr Zelenski al României.

„Fără conștiință de sine a nației ești nimeni și un nimeni ca identitate, ca demnitate, oriunde în lume te-ai duce, tot ești un nimeni… candidez la prezidențiale, pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit, de nefericit”, a spus dl Diaconu.

„Tot ce am făcut până acum în viața mea politică, de la constituirea Alianței Civice în 1990 și până la candidatura mea la Parlamentul European a pornit dintr-o enervare inițială, din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine în fața nedreptății. recent, am fost toți martorii unui lung șir de nedreptăți în România. așa că aleg încă o dată să mă implic”, a adăugat maestrul.

Deocamdată, niciun partid politic nu a anunţat oficial că îl sprijină. Dar, partidele ALDE şi Pro România discută, azi, dacă nu cumva e oportun să îl susţină pe marele actor în tentativa sa de a câştiga Preşedinţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here