Aeroportul Otopeni: ameninţare cu bombă la bordul unui avion Wizzair

Date:

Share post:

Azi la ora 16,20, un avion al companiei maghiare Wizzair, care circula pe ruta Kutaisi-Varşovia (zborul 1576) a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni în urma unei amenințări cu bombă.

170 de pasageri erau la bordul aeronavei, aceştia fiind debarcaţi în siguranţă pe pista aeroportului, departe de terminale. SRI a anunțat că a fost instituită o celulă de criză pe Aeroportul Otopeni.

„Procedurile specifice sunt în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi aduşi în zona de îmbarcare a terminalului. Se acţionează în continuare pe procedura specifică pentru astfel de situaţii (procedura e secretă)”, a precizat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), conform Agerpres.

Ameninţarea cu bombă a fost anunţată telefonic la aeroportul Kutaisi, Georgia, de o femeie, care a relatat că în avion se află un dispozitiv exploziv.

„Zborul Wizz Air W6 1576 de la Kutaisi la Varșovia, din 25 octombrie, a fost redirecționat la București din cauza unui apel suspect care a fost recepționat de aeroportul din Kutaisi. Echipajul a acționat în conformitate cu procedurile de operare, iar aeronava a aterizat fără probleme la București. Toți pasagerii și echipajul au fost debarcați și a fost iniţiată verificarea aeronavei și a bagajelor, aceasta fiind în curs. Siguranța și securitatea rămân principalele priorități Wizz Air iar compania  nu tolerează nicio tentativă de periclitare a acestora. Situația este de acum de competența autorităților”, a transmis compania Wizzair, printr-un comunicat de presă.

Compania maghiară Wizzair este unul dintre cei mai mari operatori aerieni low-cost, care operează inclusiv în România.

 

sursă foto: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...