Azi la ora 16,20, un avion al companiei maghiare Wizzair, care circula pe ruta Kutaisi-Varşovia (zborul 1576) a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni în urma unei amenințări cu bombă.

170 de pasageri erau la bordul aeronavei, aceştia fiind debarcaţi în siguranţă pe pista aeroportului, departe de terminale. SRI a anunțat că a fost instituită o celulă de criză pe Aeroportul Otopeni.

„Procedurile specifice sunt în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi aduşi în zona de îmbarcare a terminalului. Se acţionează în continuare pe procedura specifică pentru astfel de situaţii (procedura e secretă)”, a precizat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), conform Agerpres.

Ameninţarea cu bombă a fost anunţată telefonic la aeroportul Kutaisi, Georgia, de o femeie, care a relatat că în avion se află un dispozitiv exploziv.

„Zborul Wizz Air W6 1576 de la Kutaisi la Varșovia, din 25 octombrie, a fost redirecționat la București din cauza unui apel suspect care a fost recepționat de aeroportul din Kutaisi. Echipajul a acționat în conformitate cu procedurile de operare, iar aeronava a aterizat fără probleme la București. Toți pasagerii și echipajul au fost debarcați și a fost iniţiată verificarea aeronavei și a bagajelor, aceasta fiind în curs. Siguranța și securitatea rămân principalele priorități Wizz Air iar compania  nu tolerează nicio tentativă de periclitare a acestora. Situația este de acum de competența autorităților”, a transmis compania Wizzair, printr-un comunicat de presă.

Compania maghiară Wizzair este unul dintre cei mai mari operatori aerieni low-cost, care operează inclusiv în România.

 

sursă foto: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here