Azi, 13 dintre cele 14 de primă ligă de fotbal şi-au dat acordul pentru trecerea, din sezonul următor, la un campionat cu 16 formaţii, potrivit celor anunţate de presa sportivă de la Bucureşti.

Asta ar însemna că din Liga 1 nu retrogradează nimeni anul acesta, însă, ultima clasată, Chindia Târgovişte, va juca o dublă manşă de baraj cu CS Mioveni, locul 3 în play-off-ul ligii secunde.

Singura echipă care s-a opus e FC Botoşani.

O decizie finală în acest sens va trebui să ia Federaţia Română de Fotbal (mai precis, Comitetul său Executiv), al cărui preşedinte, Răzvan Burleanu (foto), e cunoscut ca un mai vechi partizan al acestei idei.

De asemenea, şeful Ligii Profesioniste, Gino Iorgulescu, a spus la rându-i că nu are nimic împotriva acestui lucru, dacă echipele sunt de acord.

Se va juca tot sistem play-off şi play-out, cu şase, respectiv 10 echipe. Câştigătoarea din play-out ar juca un baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă a ţării în a doua competiția continentală.

Dubla manşă de baraj Chindia-CS Mioveni va avea loc pe 9 august, la Târgovişte, respectiv pe 12 august, returul de la Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here