Fostul atacant al echipelor FC Argeş şi Steaua, piteşteanul Adrian „Rică” Neaga, urmează să fie numit antrenor secund al echipei FCSB, a anunţat azi postul de radio Sport Total.

Neaga ar urma astfel să devină mâna dreaptă a noului antrenor al echipei lui Gigi Becali, Mihai Teja, şi el proaspăt numit pe banca tehnică a bucureştenilor.

Ca antrenor, Adrian Neaga şi-a început cariera la nivel de judeţ, la Unirea Bascov. A mai antrenat apoi pe Atletic Bradu, Urban Titu, SCM Piteşti, Naţional Sebiş (judeţul Arad, liga a 3-a) şi ACS Poli Timişoara (Recaş), clona fostei Politehnica de pe vremuri.

Interesant e că nicăieri pe unde a antrenat, dl Neaga (39 de ani) n-a înregistrat nicio performanţă mai acătării, care să îl recomande la FCSB.

Ca fotbalist, acesta a jucat pentru FC Argeş între 1997 şi 2001 (mai puţin un sezon, când a fost împrumutat la Ştefăneşti, la Dacia), evoluând în 52 de meciuri şi marcând 15 goluri.

Vârful său de carieră l-a reprezentat Steaua, echipă pentru care a jucat între 2001 şi 2005, respectiv 2007-2009, adunând meciuri în cupele europene şi trecându-şi în palmares un titlu de campion al României.

A avut câteva scurte aventuri în fotbalul internaţional, însă, la echipe modeste sau foarte modeste, gen Volin Luţk (Ucraina), Neftci Baku (Azerbaijan), Al Nassr (Arabia Saudită) sau Cheongnam Dragons (Coreea de Sud).

Rică Neaga a fost un fotbalist extrem de talentat. Unii spun că mai talentat chiar decât Adrian Mutu.

S-a risipit, însă, cu nonşalanţă, deşi, dacă talentul său ar fi fost dublat şi de ceva seriozitate şi ambiţie, ar fi putut juca la echipe mari ale Europei.

sursa foto: Facebook/Adrian Neaga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here