Fostul mare fotbalist român Adrian Mutu, actualmente antrenor, este principalul nume vehiculat a-l înlocui pe banca primei reprezentative de fotbal a României, după ce actualul selecţionar, Mirel Rădoi, anunţase că, indiferent de deznodământul actualelor preliminarii pentru următoarea Cupă Mondială, va pleca de la Naţională.

După remiza jalnică de acasă, cu Islanda, de zilele trecute, România condusă de „Merel” (aşa-i spune un văr de-al său din Drobeta Turnu Severin, conform presei sportive de la Bucureşti) mai are şanse slabe de a prinde un loc de baraj. Pentru ca asta să se întâmple, Macedonia de Nord trebuie să nu învingă Islanda, la Skopje, iar România să câştige în Liechtenstein.

În afară de Adrian Mutu, mai sunt vizate şi alte nume pentru banca tehnică a Naţionalei: între ele, Gheorghe Hagi, Edward Iordănescu, Dan Petrescu, Ladislau Boloni sau Costel Gâlcă. Mutu are, însă, cele mai amiabile relaţii cu gaşca Burleanu, de la coducerea FRF şi e favorit, în ciuda unei cariere nu tocmai strălucite ca antrenor.

Ca tehnician, Mutu a salvat-o de la retrogradare, la baraj, pe FC Voluntari, apoi a pregătit echipa sub 21 de ani a unei echipe arabe (Al Wahda Riad, din Arabia Saudită). A avut un vârf la naţionala sub 21 de ani, cu care a avut un turneu final onorabil în primăvară, în Ungaria: 1-1 cu Olanda, 2-1 cu Ungaria şi 0-0 cu Germania.

Ulterior, pe banca tehnică a nou-promovatei FCU Craiova, Mutu a obţinut rezultate mediocre spre proaste, ceea ce l-a determinat pe patronul oltenilor, Adrian Mititelu, să-i rezilieze contractul.

Foarte probabil, meciul de duminică seară, cu amatorii din Liechtenstein, va fi ultimul pe banca tehnică a lui Rădoi, după care, la fel de probabil, va urma numirea lui Adrian Mutu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here