Adrian Mutu, cel mai valoros fotbalist român din ultimii 20 de ani. Niciun fotbalist român în top 1.000 mondial al anului 2023

Date:

Share post:

Adrian Mutu, fotbalist crescut la FC Argeş, e cel mai valoros fotbalist român din ultimii 23 de ani, de când valoarea de piaţă a jucătorilor e estimată de site-ul TransferMarkt.

În sezonul 2008-2009, Adrian Mutu, pe atunci la Fiorentina, avea o valoare de piaţă de 25 de milioane de euro. Niciun alt jucător român n-a mai atins-o de atunci.

De altfel, în 2021, suporterii Fiorentinei l-au desemnat pe Adrian Mutu cel mai bun jucător al clubului din ultimele două decenii.

Cifre bune mai figurează şi în dreptul lui Cristian Chivu (18 milioane de euro în 2009) sau Ştefan Radu (10 milioane în 2009, atunci era căpitanul lui Lazio). Asta ca să dăm doar două exemple.

Acum trei sezoane, Răzvan Marin valora 15 milioane de euro. Momentan, cel mai valoros jucător român, după TransferMarkt, e Radu Drăguşin (Genoa). Face 10 milioane, dar cota lui e în creştere. Ca de altfel, cotele tuturor jucătorilor naţionalei, după calificarea la Euro 2024.

„Din nefericire, România nu are niciun jucător în Top 500… Pe ultimul loc în Top 500 sunt 86 de jucători, fiecare cu aceeași valoare de 20 de milioane de euro. E greu de crezut, în acest caz, că vreun fotbalist de la noi ar putea intra și în top 1.000 mondial”, au remarcat azi colegii de la ziarul Ring.

Însă, cum spuneam, participarea la EURO 2024 din Germania poate aduce creşteri semnificative ale cotelor fotbaliştilor români. Şi a cotei fotbalului românesc, în general. Asta, desigur, cu condiţia ca evoluţiei naţionalei la EURO 2024 să fie una bună.

Articolul din ziarul Ring – o analiză foarte interesantă, altfel – îl puteţi citi aici.

surse foto: Firenze Viola, ziarul Ring

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş l-a legitimat pe Andrei Şerban, ultima dată la Chindia Târgovişte

FC Argeş a anunţat azi oficial legitimarea lui Andrei...