Adolescent mort în urma unui joc macabru pe internet

Date:

Share post:

Sâmbătă seara, un adolescent în vârstă de 14 ani a fost găsit fără suflare în casa părinţilor săi dintr-o comună din apropierea oraşului Rennes, Franţa. În urma acestui fapt, Parchetul din Rennes şi jandarmeria locală au deschis o anchetă pentru a elucida moartea tânărului.

Din primele informaţii se pare că adolescentul lua parte la „Momo Challenge”, un joc macabru care îi ameninţă pe participanţi incitându-i să comită acte periculoase, au informat surse judiciare citate sâmbătă de AFP. Se pare că tânărul a fost găsit în camera sa spânzurat cu o centură de kimono, deşi avea în perspectivă „numeroase proiecte”, a mărturisit familia sa.

„Ancheta continuă pentru a determina circumstanţele sinuciderii şi eventuala infracţiune de incitare la suicid a minorilor de sub 15 ani”, a declarat pentru Agenţia France Presse, procurorul-şef din Rennes, Nicolas Jacquet.

Potrivit părinţilor săi, el nu s-a sinucis, ci s-a aflat puterea unei provocări pe internet numită „Momo challenge”, un „joc” periculos, accesibil prin mesageria WhatsApp.

Familia sa relevă că unele „provocări” la care se supusese adolescentul au lăsat urme pe corpul său, precum laceraţii sau vânătăi.

Familia lui a dorit să tragă semnalul de alarmă pentru a împiedica alte drame de acest gen.

Ministrul de interne, Gérard Collomb, a fost chestionat recent de secretarul pentru educaţie, Gabriel Attal, în legătură cu riscurile pe care le presupune jocul „Momo Challenge”. Potrivit lui, „cei tineri sunt supuşi unei presiuni psihologice, fiind obligaţi să realizeze o serie de provocări, multe dintre ele periculoase”.

„În caz de nerealizare a acestora, victimele sunt ameninţate că datele lor personale şi fotografiile, în prealabil piratate, vor deveni publice, sau sunt chiar ameninţaţi cu moartea”, susţine Attal care se întreba ce dispoziţii sunt prevăzute în Franţa pentru a proteja tinerii de acestei de practici.

În primăvara anului 2017, poliţia franceză a avertizat asupra riscurilor unui joc similar, „Blue whale Challenge” (celebrul, la noi, Balena albastră), care îi incita pe tineri să realizeze timp de 50 de zile provocări din ce în ce mai periculoase, până la ultima etapă: sinuciderea.

Deocamdată, la noi în ţară acst joc periculos încă nu a ajuns. Însă, aşa cum s-a întâmplat cu „Balena albastră”, probabil că nu va trece mult până şi acest nou joc va ajunge şi la noi.

Sursa: Agerpres
Foto: parentune.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Kevin Doukouré, mijlocaș ivorian campion cu Farul, legitimat de FC Argeș

Kevin Doukouré, un mijlocaș central campion cu Farul Constanța,...