Proiectele de lege care vizează abrogarea recursului compensatoriu, anularea pensiilor speciale și eliminarea supraaccizei la carburanți au fost introduse pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, ieri după-amiază.

Pe baza legii recursului compensatoriu, peste 21.000 de infractori au fost eliberați înainte de termen. Dintre aceştia, aproape 2.000 au fost reîncarcerați, pentru că au comis alte infracţiuni, îndată după eliberarea din închisori.

Această lege a fost adoptată de Parlament în timpul fostei guvernări şi votată in corpore de senatorii şi deputaţii PSD, ALDE şi UDMR.

De asemenea, un alt proiect de lege vizează anularea supraaccizei la carburanţi, introdusă de guvernul PSD în 2017 şi menţinută până azi.

Prim-ministrul de atunci, Victor Ponta, zicea că va face autostrăzi cu banii din supraacciză, dar, evident, n-a făcut nimic din ce-a promis.

Supraacciza a fost eliminată imediat după venirea la Putere a coaliţiei PSD-ALDE-UDMR, dar a fost reintrodusă rapid, pentru că, zicea ex-premierul Mihai Tudose, „oricum benzinarii nu au ieftinit carburanţii”.

Un proiect în acest sens fusese depus de parlamentari ai PNL încă din iunie anul acesta, dar n-a intrat niciodată pe ordinea de zi a plenului.

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bică îl întreba, încă din octombrie anul trecut, pe ministrul de atunci al Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, când are de gând să elimine acest bir.

Fireşte, ministrul Teodorovici n-a catadicsit să ofere niciun răspuns deputatului de Argeş.

Tot ieri, PNL mai  înaintat un proiect de lege care prevede anularea pensiilor speciale pentru parlamentari, poliţişti, funcţionari publici, membrii corpului diplomatic şi consular al României etc.

Dacă Parlamentul, în configuraţia sa actuală, va respinge prin vot legile menţionate, premierul Ludovic Orban pare decis să rupă pisica în două: fie va angaja răspunderea Guvernului pe legile respective, fie va emite ordonanţe de urgenţă, declara ieri dl Orban.

Aceste modificări legislative, despre care e vorba mai sus, sunt susţinute de PNL, dar şi de USR-PLUS şi PMP. De asemenea, mai mulţi reprezentanţi în Parlament ai minorităţilor naţionale au spus că vor vota alături de PNL, USR-PLUS şi PMP.

Mai nou, şi UDMR s-a sucit, după ce aleşii maghiari au votat cot la cot cu aliaţii lor de la PSD şi ALDE legile pe care azi le vor abrogate.

sursa foto: Newsweek România

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here