Adi Ilinca/Impuls de Argeş: Jurista-preoteasă de la Teatrul Davila, acuzată că a ţepuit nişte bătrâni din Dobreşti

Date:

Share post:

* Emanuela Dinu este o tânără care lucrează ca juristă la Teatrul Davila, dar şi la Spitalul de Pediatrie, două instituții subordonate Consiliului Județean.

* Căsătorită cu preotul Alin Dinu, din Dobreşti, deci preoteasă, tânăra este acuzată că în urmă cu ceva timp ar fi păcălit doi bătrâni din localitate, spunându-le că vor avea grijă de ei. În schimbul acestei promisiuni, pe care nu şi-au onorat-o, după cum susțin localnicii din Dobreşti şi chiar şi avocatul bătrânilor, soţii Dinu au intrat în posesia mai multor bunuri.

* Cum „năravul din fire nu are lecuire”, Emanuela Dinu a fost executată în urmă cu doi ani de o firmă de recuperare a creanțelor, iar instanţa de la Judecătoria Topoloveni, a dispus executarea preotesei pentru suma de 5441,13 lei, executarea venind în urma unui contract de împrumut încheiat în 2019 cu BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA PARIS SUCURSALA BUCURESTI (FOSTA CETELEM). Vă prezentăm în continuare povestea “ţepei” dată de către soţii Dinu familiei Gheorghe şi Ioana Cristea.

Emanuela Dinu este o tânăra preoteasă din Dobreşti, care lucrează ca jurist la Teatrul Davila, dar care şi-a găsit un loc de muncă şi la Spitalul de Pediatrie Piteşti, la call centrul pentru Covid. Nimic anormal, dacă este să spunem aşa, pentru tânăra respectivă, dar cam anormal ca un om să poată să ocupe două locuri de muncă la stat, şi mai mult decât atât la două instituții subordonate Consiliului Judeţean Argeş. Anormal este faptul că, aşa cum ne-au povestit locuitorii din Dobreşti, Emanuela şi soţul ei, Alin, care este preot în Dobreşti, sunt acuzaţi că s-ar fi folosit de naivitatea a doi bătrâni şi, sub pretextul că vor avea grijă de ei, au reușit să-i deposedeze de mai multe bunuri, aşa cum susţin vecinii familiei Gheorghe şi Ioana Cîrstea. De altfel, nu este primul caz din judeţ în care bătrâni rămaşi singuri cad pradă unor feţe bisericeşti care s-au angajat să aibă grijă de ei, dar după ce au intrat în posesia unor bunuri, fără a avea frică de Dumnezeu, nu şi-au respectat promisiunile făcute.

# Soţii Cîrstea au avut încredere şi au ajuns chiar să se judece cu familia preotului Dinu

Gheorghe Cîrstea a lucrat în diplomație şi împreună cu soţia sa, Ioana, a „căzut în plasa” Familiei Dinu. Preotul şi preoteasa le-au promis bătrânilor că vor avea grijă de ei. Totul a fost bine, după cum susțin localnicii din Dobreşti, până în apropierea unei sărbători de Paşte, atunci când preoteasa a cam „uitat” să treacă pe la cei doi bătrâni să le aducă mâncare, aşa cum promisese. Până la ruperea prieteniei, impresionată de poveștile preotesei, bătrânii i-au făcut mai multe cadouri, trecând toate bunurile date pe câteva bilețele pe care vi le prezentăm şi noi în facsimil.

Unul dintre bileţelele despre care e vorba în articolul din Impuls de Argeş

Aşa se face că soţii Dinu au primit bani, bijuterii, o bicicletă electrică, lănțișor de aur cu zodiac şi chiar i-au plătit preotesei şi studiile şi au ajutat-o să-şi repare şi dantura. La câteva zile după sărbătoarea aceea de Paşte, preoteasa a venit la bătrâni şi le-a adus nişte resturi de mâncare, fapt ce i-a făcut pe soţii Cîrstea să-şi dea seama că au fost înșelați de preot şi de preoteasă aşa că s-au hotărât să-i acționeze în instanță. Mai mult decât atât, în afară de casa în care locuiau, bătrânii mai aveau o casă, pe care au vândut-o, iar banii i-ar fi dat tot familiei Dinu, însă nu au făcut acte notariale în acest sens, aşa că au rămas cu „buza umflată”, pe românește fie spus.

# Procesul întrerupt de moartea bătrânului

În momentul în care s-au hotărât să-i acționeze în judecată pe soţii Dinu, bătrânii şi-au angajat şi un avocat, şi anume pe Adrian Breazu, care a declarat colegilor de la stitidepiteşti: „Am fost avocatul soților Cristea, dar au existat doar câteva înfățișări, domnul decedând între timp, iar doamna care avea peste 90 de ani, a renunțat la proces.”

Ce-i drept, procesul a fost suspendat la Judecătoria Topoloveni. Până să decedeze, bătrânul a făcut mai multe plângeri şi la Protoieria Piteşti şi la Arhiepiscopie, dar nu a primit niciun răspuns, însă nici nu s-a luat, probabil, nicio măsură împotriva preotului Alin Dinu.

# Emanuela Dinu-executată silit

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, Emanuela Dinu a fost şi executată silit în urma unei sentințe dată de una dintre instanțele de la Judecătoria Topoloveni, în urma unui împrumut de 5441,13 lei, pe care l-a făcut în 2019. Iată hotărârea dată de instanța de la Topoloveni: „Admite cererea de încuviințare a executării silite formulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti „Petroaica şi Asociaţii”, privind pe creditoarea BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA PARIS, SUCURSALA BUCUREŞTI (fostă CETELEM), în contradictoriu cu debitoarea, DINU EMANUELA Încuviinţează executarea silită faţă de debitoarea, DINU EMANUELA, în toate modalităţile prevăzute de lege, a titlului executoriu reprezentat de contract de credit nr.03300727 din data de 02.02.2019, pentru suma de 5441,13 lei, reprezentând debit neachitat, la care se adaugă cheltuielile de executare silită. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac.”

# În loc de epilog Este greu, omenește vorbind, să vezi cum un om care îl slujește pe Dumnezeu şi soţia acestuia au putut să-i păcălească pe cei doi bătrâni din Dobreşti, aşa că populaţia din această localitate este profund revoltată faţă de atitudinea celor doi.

Adi ILINCA

Articol preluat din săptămânalul Impuls de Argeş nr. 297 din 10-16 ianuarie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Un veteran japonez la FC Argeș: Takayuki Seto (38 de ani)

FC Argeș a anunțat aseară legitimarea mijlocașului japonez de...

Trafic rutier deviat, pentru montarea de grinzi la autostrada Pitești-Curtea de Argeș

Din cauza lucrărilor la autostrada Pitești-Curtea de Argeș, traficul...

6 metode inedite prin care-ți poți dezvolta inteligența emoțională

Creșterea inteligenței emoționale nu este doar un avantaj competitiv,...